Óvatosak a piacok, hétvégén jöhet az Evergrande csődje

● Mínuszban az európai tőzsdék
● A DE30 újra a 200 periódusos mozgóátlagot teszteli 4 órás intervallumon
● Az SAP megrendelésállományának 22%-os megugrásáról számolt be 

Veszteséget mutatnak az európai tőzsdék csütörtökön, a belga és az osztrák indexek kapták a legnagyobb ütést, míg a svájci SMI index enyhe pluszban tudott maradni. Az infláció miatt aggódnak leginkább a befektetők, de a piac Kína felé is tekintget, ahol az Evergrande ingatlanfejlesztő akár már szombaton hivatalosan is bejelentheti csődjét – ekkor jár le ugyanis a 30 napos türelmi időszak.

A DE30 reggeli teljesítményét nézve a befektetőknek deja vu érzése lehet, a német index ármozgása ugyanis ezen a héten már többször ismétlődött: az árfolyam esni kezd a nyitás előtt, majd teszteli 200 periódusos mozgóátlagot, innen pedig minden egyes teszt után visszakorrigál a 15.500 pontos terület felé.

Forrás: xStation5

Erről a területről felfelé is volt néhány kitörési próbálkozás, de ezeket az augusztusban indult eső szakasz 61,8%-os visszatérési szintje állította meg 15.550 pont környékén. Érdemes megjegyezni, hogy a 200 periódusos mozgóátlag alatt az index egyre alacsonyabb mélypontokra jutott, és maga az átlag is csökkenő – ennek eredményeképpen a kereskedési sáv szélesedik, de a felső ellenállás változatlan.  Ez arra utalhat, hogy a bikák kifogytak az erőből és a kereskedők készülhetnek egy lehetséges esésre.

Vállalati hírek

Az SAP (SAP.DE) megerősítette harmadik negyedéves előzetes eredményszámait. A működési eredmény a tavalyi 2,07 milliárd euróról idén 2,10 milliárdra nőtt, az árbevétel 4,7%-kal 6,85 milliárd euróra emelkedett, a felhőalapú bevételek pedig 20,7%-kal ugrottak meg és 2,39 mrd eurót tettek ki. A nettó eredmény 2,00 mrd euróról 2,05 mrd euróra nőtt. A jelenlegi megrendelésállomány 22%-kal 8,17 mrd euróra emelkedett. Az SAP fenntartotta egész éves előrejelzését, a felhőalapú bevételeket a 9,4-9,6 milliárd eurós sávba, a működési profitot pedig 8,1-8,3 milliárd euró közé várja.

A Daimler (DAI.DE) bejelentette, hogy 172 millió eurót fektetett be egy új kutatási-fejlesztési központba Pekingben. A központ célja, hogy felgyorsítsa a Mercedes-Benz termékeinek a helyi igényeknek megfelelő alakítását a világ második legnagyobb gazdaságában.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és az SAP (SAP.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Különmegbízottat nevezett ki a Nyugat-Balkánra Boris Johnson

Boris Johnson brit miniszterelnök kinevezett egy nyugat-balkáni ügyekért felelős különmegbízottat annak jeléül, hogy az Egyesült Királyság elkötelezett a régió stabilitása és prosperitása iránt. A nyugat-balkáni politikai helyzetet a NATO külügyminisztereinek rigai találkozóján, valamint a G7 külügyminiszterek liverpooli találkozóján is megvitatják majd.

Read More »

Leave a Reply