Piaci körkép: távozik a német jegybank elnöke

● Vegyes mozgások Európában
● A DE30 tesztelte a 15.550 pontos szintet, de nem tudta áttörni
● A Deutsche Börse közzétette eredményeit

Vegyes mozgások láthatóak az európai börzéken szerdán – a német, holland, olasz és spanyol piacok kisebb emelkedésben vannak, míg a francia, brit és orosz indexek enyhén esnek. A befektetők úgy tűnik, kissé tanácstalanok mi következik, mert a vállalati eredmények erősek, de a gyorsuló infláció kockázatot jelent. Számos Fed-tag fog ma beszélni és nyújthatnak némi támpontot az utóbbi problémával kapcsolatosan. Az ugyanakkor valószínűtlen, hogy bármilyen nagyobb bejelentés érkezne két héttel a Fed ülése előtt.

Jens Weidmann, a német jegybank elnöke bejelentette, hogy elhagyja pozícióját 2021 végén. A német jegybank elnökét az egyik leginkább héja beállítottságú központi bankárként tartották számon Európában. Bár bejelentése szerint lemondásának személyes okai vannak, egyesek szerint annak a jele, hogy elégedetlen volt az európai monetáris politika alakulásával és tartósabban magas inflációs időszak következhet. Az euró picit gyengült a hírre, de a mozgás alig volt észrevehető.

A tegnapi nyomott kereskedés után a DE30 ma reggel heves mozgásokkal kezdett. A német index nyitáskor esett egyet és tesztelte a 200 periódusos mozgóátlagot (H4 intervallumon, lila vonal), de a medvék nem tudták ez alá nyomni az árfolyamot és emelkedés indult meg. Ez sem tartott azonban sokáig, a legutóbbi korrekció 61,8%-os visszatérési szintje által jelzett ellenállási zóna megállította az indexet (15,550 pontnál).

Forrás: xStation5

Ez a két technikai szint – a 200-as mozgóátlag és a 61,8%-os visszatérési szint a két figyelendő rövidtávú szint. Figyeljük meg, hogy a hétfői esés óta az index felfelé araszolt, így a legkisebb ellenállás vonala felfelé tartónak tűnik. A 15.550 pontos szint áttörése erős bikapiaci jelzés lenne, mivel ez a terület az overbalance-szerkezet teteje is és ennek áttörése trendfordulóra utalna.

Vállalati hírek

A Deutsche Boerse (DB1.DE) tegnap, az európai piaczárás után tette közzé negyedéves eredményszámait. A német tőzsdeüzemeltető cég 837,9 ,millió eurós nettó árbevételt ért el, 18%-kal többet, mint a tavalyi évben (várt: 837,8 millió). Az EBITDA 25%-kal nőtt 499,5 millió euróra (várt: 498 millió), míg a nettó nyereség 33%-kal 312,9 millió euróra nőtt. A Deutsche Boerse megerősítette éves előrejelzését, a teljes évre továbbra is 2 milliárd eurós EBITDA-eredményt és 3,5 milliárd euró körüli nettó árbevételt vár.

Az RWE (RWE.DE) 2030-ig 20,6 miliárd eurót (15 milliárd fontot) tervez elkölteni megújuló energia, energiatechnológiai és infrastrukturális projektekre az Egyesült Királyságban. A jelzett összeg már folyamatban lévő projekteket is tartalmaz.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Deutsche Boerse (DB1.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Különmegbízottat nevezett ki a Nyugat-Balkánra Boris Johnson

Boris Johnson brit miniszterelnök kinevezett egy nyugat-balkáni ügyekért felelős különmegbízottat annak jeléül, hogy az Egyesült Királyság elkötelezett a régió stabilitása és prosperitása iránt. A nyugat-balkáni politikai helyzetet a NATO külügyminisztereinek rigai találkozóján, valamint a G7 külügyminiszterek liverpooli találkozóján is megvitatják majd.

Read More »

Leave a Reply