Piaci körkép: beragadt a DAX

● Vegyesen mozognak az európai tőzsdék
● A DE30 négyórás intervallumon a 200-as mozgóátlagot tesztelte
● A Delivery Hero 235 millió eurót fektet egy újabb ételkiszállító start-up cégbe 

Vegyesen mozognak az európai piacok kedden, a német, brit és francia indexek többé-kevésbé laposak, míg a spanyol IBEX (SPA35) felülteljesít 0,7%-os erősödésével. A pozitív ázsiai kereskedés ellenére Európában nem igazán tudták feljebb tornázni az árakat a befektetők. A gazdasági naptár ma nem tartalmaz fajsúlyosabb adatközléseket, de délután több Fed-tag is beszédet fog tartani.

A DE30 visszahúzódott, miután sikertelenül próbált átjutni az augusztus 13-án indult csökkenő szakasz 61,8%-os visszatérési szintjével jelzett ellenállási zónán. A visszahúzást tegnap a 200 periódusos mozgóátlag állította meg (H4 intervallum, lila vonal) és az index innen újra megpróbált felkapaszkodni, de a medvék újra többségbe kerültek és az árfolyam visszakerült az említett mozgóátlaghoz.

Forrás: xStation5

Bár letörés nem történt, az index továbbra is a támasz környékén mozog. Ha a nap további részében elesne a 200 periódusos mozgóátlag nyújtotta támasz, a kereskedőknek arra kell majd figyelniük, hogy az ár letöri-e az 50%-os visszatérési szintet is 15.410 pont környékén, ami a tegnapi mélypontokat jelzi.

Vállalati hírek

A Delivery Hero (DHER.DE) bejelentette, hogy újabb kiszállító start-upba fektetett be, ezúttal a Gorillas német élelmiszer-kiszállító cégbe pumpáltak 235 millió eurót annak érdekében, hogy tovább erősítsék már most is domináns szerepét a gyors kiszállítások piacán.

Elemzői lépések

● A TeamViewer (TMV.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “semleges”-re rontotta a Berenberg. A célár 16,50 euró.
● A HelloFresh (HFG.DE) részvényeire “semleges” ajánlást adott ki a JPMorgan. A célár 82 euró.
● A Lufthansa (LHA.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “semleges”-re javította a Berenberg. A célár 6,30 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Delivery Hero (DHER.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Különmegbízottat nevezett ki a Nyugat-Balkánra Boris Johnson

Boris Johnson brit miniszterelnök kinevezett egy nyugat-balkáni ügyekért felelős különmegbízottat annak jeléül, hogy az Egyesült Királyság elkötelezett a régió stabilitása és prosperitása iránt. A nyugat-balkáni politikai helyzetet a NATO külügyminisztereinek rigai találkozóján, valamint a G7 külügyminiszterek liverpooli találkozóján is megvitatják majd.

Read More »

Leave a Reply