Piaci körkép: csökkenő autóeladások, szárnyaló Hugo Boss

● Pluszban az európai tőzsdék
● A DE30 kulcsfontosságú ellenálláshoz közelít
● 23,1%-kal csökkentek az európai autóeladások

Az európai blue chip indexek többsége pluszban forog a hé utolsó kereskedési napján, Nyugat-Európában 0,2-0,5% közötti az emelkedés mértéke, legjobban a holland, a spanyol és az olasz piac teljesít. A lengyel WIG20 (W20) viszont lemaradóban van és közel 0,5%-kal csökken. A mai nap várt eseménye a szeptemberi amerikai kiskereskedelmi forgalomról szóló adat publikálása, a piac az augusztusi erős növekedés után gyengébb adatra számít.

Négy órás intervallumon a 200 periódusos mozgóátlag fölé tört a DE30 és egy kulcsfontosságú ellenállást közelít. Az augusztusi esés 61,8%-os visszatérési szintje alatti ellenálási zónát (15.550 pont környéke) az overbalance-szerkezet felső határa is jelzi. Elméletben ennek áttörése trendfordulót hozhat, így ez a mozzanat sorsdöntő lehet.

Forrás: xStation5

Ennek az akadálynak a leküzdése megnyitná az utat a 78,6%-os visszatérési szint felé 15.750 pont környékén, majd később új történelmi csúcsok elérését is lehetővé teheti. Másrészről, ha a 61,8%-os visszatérési szinten nem sikerülne átjutni, az arra utalhat, hogy az index egy újabb csökkenő lábat rajzol a jelenlegi ereszkedő trendben.

Vállalati hírek

Az Európai Autógyártók Szövetségének adatai szerint az új autók eladási számai az Európai Unió 27 tagországában szeptemberben 23,1%-kal estek az előző évi adatokhoz képest, ezen belül:

● a Volkswagen (VOW1.DE) eladásai 29,7%-kal  207.428 darabra estek
● a BMW (BMW.DE) eladásai 24,4%-kal 68.420 darabra estek
● a Daimler (DAI.DE) eladásai 48,1%-kal 45.811 darabra estek.

Új személygépkocsik eladásának változása az EU-tagállamokban, 2021. szeptember ; Forrás: MTVA

A Hugo Boss (BOSS.DE) tegnap piaczárás után tette közzé előzetes eredményszámait a harmadik negyedévre vonatkozóan. A német luxusdivat cég 755 millió eurós előzetes értékesítési árbevételről (várt: 703,5 millió) és 85 millió eurós EBIT szerint eredményről (várt: 67,7 millió) számolt be. Az előzetes eredmények publikálása után a társaság megemelte éves előrejelzését, a Hugo Boss az egész éves EBIT-et immár 175-200 millió euró közé várja, szemben a korábbi 125-175 millió euró közötti előrejelzéssel. Az árbevétel, devizahatásokkal nem számolva 40%-kal nőhet, szemben a korábbi 30-35%-os becsléssel.

Elemzői lépések

● A Lufthansa (LHA.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “vétel”-re javította a Deutsche Bank. A célár 7,30 euró.
● A Lufthansa (LHA.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “tartás”-ra javította a Stifel. A célár 6 euró.
● A Siemens (SIE.DE) részvényeire “eladás” ajánlást adott ki a Barclays. A célárat 125 euróban határozták meg.
● A BASF (BAS.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “tartás”-ra rontotta a Societe Generale. A célár 70 euró.
● A Wacker Chemie (WCH.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “eladás”-ra rontotta a Societe Generale. A célár 145 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Hugo Boss (BOSS.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Különmegbízottat nevezett ki a Nyugat-Balkánra Boris Johnson

Boris Johnson brit miniszterelnök kinevezett egy nyugat-balkáni ügyekért felelős különmegbízottat annak jeléül, hogy az Egyesült Királyság elkötelezett a régió stabilitása és prosperitása iránt. A nyugat-balkáni politikai helyzetet a NATO külügyminisztereinek rigai találkozóján, valamint a G7 külügyminiszterek liverpooli találkozóján is megvitatják majd.

Read More »

Leave a Reply