Friss hírek

Piaci körkép: 30 ezer dolgozót rúgott volna ki a Volkswagen vezére

● Vegyes mozgás az európai tőzsdéken
● A DE30 a 15.230 pontos ellenállási zónát teszteli
● Az SAP megemelte a felhőalapú szolgáltatásokra vonatkozó árbevételi előrejelzését

Vegyesen mozognak az európai részvénypiacok szerdán, bár a blue chip indexek többsége mínuszban indította a napot, néhány index azóa pluszba tudott lendülni. A német DE30 teljesít a legjobban 0,6% körüli erősödésével, míg  spanyol IBEX (SPA35), az orosz RTS (RUS50), a brit FTSE 100 (UK100) és a lengyel WIG20 (W20) 0,4%-os esést mutatnak.

Ma reggel 8-kor tették közzé a végleges szeptemberi fogyasztói inflációs adatokat Németországban, az adat nem okozott meglepetést, megegyezett az előzetesen közölt becsléssel, ami 4,1%-os éves növekedésről szólt.

Erős vételi hullám mellett kezdte a mai kereskedést a DE30 és megközelítette múlt heti csúcsértékeit. A 15.230 pont és a legutóbbi csökkenő szakasz 38,2%-os visszatérési szintje közötti zónát néhányszor már tesztelte az index az utóbbi időben mind támaszként, mind pedig ellenállásként. Ennek a szintnek az áttörése további erős emelkedést okozhat.

Forrás: xStation5

Ilyen forgatókönyv esetén az overbalance-szerkezet felső határa lehet a vevők célszintje, ami egy picivel a 61,8%-os visszatérési szint alatt, 15.550 pontnál található. Az amerikai inflációs adat közlése 14:30-kor és a Fed jegyzőkönyvének publikálása 20:00-kor azok a mai események, amelyek megmozgathatják a részvénypiacokat.

Vállalati hírek

Az SAP (SAP.DE) megemelte éves árbevételi előrejelzést annak nyomán, hogy gyorsuló növekedést tapasztalnak a felhő üzletágban. A cég közölte, hogy a felhőalapú szolgáltatások árbevétele 2021-ben várhatóan eléri a 9,4-9,6 milliárd eurós sávot, szemben a korábbi 9,3-9,5 mrd közötti előrejelzéssel. Az új célok alapján, devizahatásoktól megtisztítva 16-19% között lehet a felhő üzletág bevételeinek éves növekedése.  A társaság közölte továbbá, hogy a harmadik negyedéves előzetes számok alapján a felhőalapú szolgáltatásokból 2,39 euró folyik be, ami 20%-os növekedés a tavalyi harmadik negyedévhez képest.

A Handelsblatt riportja szerint Herbert Diess, a Volkswagen (VOW1.DE) vezérigazgatója még szeptemberben jelezte a cég felügyelő bizottságának, hogy a vállalat átstrukturálása mintegy 30.000 munkahely megszűnésével járhat. A felügyelő bizottság állítólag megtiltotta Diess-nek, hogy ekkora létszámcsökkentéssel járó átalakítási terveken dolgozzon.

Elemzői lépések

● A Sartorius (SRT.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “tartás”-ra javította a Kepler. A célár 555 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és az SAP (SAP.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Nő az oltási kedv Csehországban

Erősen nőtt az érdeklődés a koronavírus elleni oltás iránt Csehországban: míg október elején naponta alig néhány ezren vették fel az oltóanyagot, addig a hét elején ez a szám már elérte a napi harmincezret - derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján kedden megjelent kimutatásokból.

Read More »

Férjhez ment a japán hercegnő

Mako japán hercegnő férjhez ment a volt egyetemi hallgatótársához, Komuro Keihez - közölte kedden a japán császári udvar ügyeivel foglalkozó kormányügynökség. A hercegnő a japán törvények értelmében ezzel elveszítette császári státuszát, mivel férje, Komuro közember.

Read More »