Az amerikai NFP adat mozgathatja meg a tőzsdéket ma délután

● Alacsonyabban állnak az európai indexek
● A DE30 tesztelte a 15.250 pontos szintet, de nem sikerült áttörnie
● Az Aareal Bank egy felvásárlási ajánlat miatt száguld

Vegyes képet mutatnak az európai részvénypiacok a hét utolsó kereskedési napján, a nyugat-európai mutatók túlnyomó része enyhe mínuszban tartózkodik. A holland AEX (NED25) teljesít a leggyengébben 0,5% körüli esésével, míg a lengyel WIG20 (W20) felülteljesítő, közel 2%-kal erősödik.

A mai nap fő eseménye természetesen a szeptemberi amerikai munkaerőpiaci jelentés (NFP – Non-Farm Payroll), amit 14:30-kor publikálnak. Fontos megjegyezni, hogy egy erős adat megalapozhatja a kötvényvásárlások csökkentésének novemberi bejelentését, ami negatív hatással lehet a részvénypiacokra.

A DE30 tegnap átjutott a legutóbbi korrekciós szakasz 38,2%-os visszatérési szintjén (15.150 pont), az emelkedő mozgás ugyanakkor 100 ponttal feljebb megállt és ma délelőtt az index vissza is adta nyeresége egy részét. Fontos szempont, hogy a 15.250 pontos szintet nem csak korábbi csúcspontok és mélypontok jelölik ki, hanem itt húzódik a 200 órás mozgóátlag is (lila vonal).

Forrás: xStation5

Ennek az átlagnak a legutóbbi tesztje egy lokális csúcspontot jelölt (narancssárga kör) és innen az index meredek esésbe kezdett. Érdemes figyelni, mert ma délután az NFP-adat publikálása idején várhatóan megnövekszik a piacok volatilitása.

Vállalati hírek

A Vonovia (VNA.DE) vételi opciókat vásárolt az Adler német ingatlanpiaci cég 13,3%-os részesedése erejéig, ami a shortosok célpntjává vált és szeptember eleje óta több mint 50%-ot esett. Az opciók lehívási ára 14 euró részvényenként, lejáratuk pedig másfél év. A lehívási ár magasabb a jelenlegi piaci árnál, ami a Vonovia azon meggyőződését tükrözi, hogy az Adler részvényeire nehezedő nyomás csak átmeneti lesz.

Az Aareal Bank (ARL.DE) tegnap megerősítette, hogy tárgyalásokat folytat két befektetési társasággal – TowerBrook és Centerbridge – a bank többségi részesedésének eladásáról. Az indikatív ajánlati ár 29 euró részvényenként. Mivel az ajánlati ár 20%-kal magasabb volt az aktuális piaci árfolyamnál, az Aareal Bank részvényei raliba kezdtek délután. A papír 23,7%-os pluszban fejezte be a kereskedést, ma ennél picit lejjebb került.

Elemzői lépések

● A United Internet (UTDI.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “vétel”-re javította az LBBW. A célár 38 euró.
● A Daimler (DAI.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “vétel”-re javította a UBS. A célár 100 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója az Aereal Bank (ARL.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek