Piaci körkép: több hónapos gyártási lemaradásban van a VW

● Pluszban az európai tőzsdék
● A DE30 újra reagált a 15 ezer pontos támaszra
● Az Infineon kedvező előrejelzést közölt a 2022-es pénzügyi évre

Emelkednek az európai részvénypiacok kedden. Bár az európai tőzsdék tegnap mínuszban zártak, a veszteségek mértéke nem volt olyan nagy, mint az Egyesült Államokban tegnap este vagy az ázsiai piacokon ma reggel. Ennek a felülteljesítésnek az egyik magyarázata lehet, hogy az európai indexekben kicsi a technológiai részvények súlya. A kontinensen mindenesetre emelkednek az árfolyamok, a legjobban teljesítő  olasz FTSE MIB (ITA40) és holland AEX (NED25) már 0,8%-os pluszban vannak, Svédország jelenti az egyetlen negatív kivételt.

A DE30 egy ereszkedő trendcsatornában mozgott az utóbbi időben és ennek korábbi mélypontját érte el a 15.000 pont körüli területen. A medvék viszont egyelőre nem tudták lefelé áttörni ezt a támaszt – erre ma is volt egy próbálkozás, de úgy tűnik, a bikáknak most is sikerül megvédeniük ezt a zónát.

Forrás: xStation5

Az index a délelőtt folyamán elkezdett felépülni, és most két ellenállási szintet érdemes szem előtt tartani, az egyik 15.080 pontnál, a másik 15.110 pontnál található. Az elsőt a lefelé tartó csatorna felső határa jelzi, az utóbbinál pedig az 50 órás mozgóátlag húzódik.

Vállalati hírek

Az Infineon Technologies (IFX.DE) közzétette a 2022-es pénzügyi évére vonatkozó előrejelzését (2021 október – 2022 szeptember). A társaság az árbevétel 15% körüli növekedésére számít, a szegmens profitszintje 20% lehet. A cég továbbá megerősítette a 18%-os profitszintre adott előrejelzését a 2021-es pénzügyi évre vonatkozóan. Az Infineon azért emelte meg várakozásait, mert a félvezetők iránti kereslet továbbra is erős és a kínálati hiány várakozásaik szerint 2022-ben is megmarad.

A Volkswagen (VOW1.DE) mintegy 130 ezer Golf modellre adott előrendeléssel rendelkezik, ami mintegy négyhavi gyártási folyamatot fed le  a gyár fő wolfsburgi üzemében. A Tiguan SUV modellre leadott megrendelések száma is magas, 110.000 darabról szól, és a Passat és Touran gyártása is több hónapra előre le van fedve a megrendelésekkel. A helyzetet a félvezetőhiány idézte elő, a német autógyártó az utóbbi időszakban több gyárában kényszerült leállítani vagy csökkenteni a termelését.

Az új Golf R Variant – forrás: Volkswagen Newsroom

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója az Infineon Technologies (IFX.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Piaci körkép: kitörés határán a DAX index

A DAX helyzete nem sokat változott tegnaphoz képest, de van esély az index kitörésére eddigi kereskedési sávjából, miután ismét ennek felső határát teszteli. Ezt a területet az overbalance-szerkezet felső határa is jelöli, így áttörése trendfordulóra utalhat.

Read More »