Piaci körkép: fókuszban az európai inflációs adatok

● Elfogytak a reggeli nyereségek az európai tőzsdéken
● A DE30 lefordult a 38,2%-os visszatérési szintről
● A Volkswagen csökkenti a munkaórák számát wolfsburgi üzemében

Nyereségekkel kezdték a napot az európai piacok, ezek jó része azonban mostanra elpárolgott. Több index azért így is pluszban áll, a holland AEX 0,6%-os emelkedést mutat, a brit és a lengyel piac is erősödik, a német index viszont már apró mínuszban van.

A mai gazdasági naptárban a szeptemberi európai inflációs mutatók a legfontosabbak, a reggeli francia adat a vártnál kissé alacsonyabb lett,  2,1%-os áremelkedést mértek a 2,2%-os piaci konszenzussal szemben, de ez így is magasabb az augusztusi 1,9%-os értéknél. Az olaszországi infláció 2,6% lett a várt 2,4% helyett, és az előző havi 2,0%-os érték után – ez a tegnapi spanyol adat után ismét egy nagy kiugrás.

A figyelem most a német adatra irányul majd, amelyet 14:00-kor közölnek. Az elemzők az infláció 4,2%-ra történő gyorsulását várják az előző havi 3,9%-ról. Az euróövezeti infláció láthatóan gyorsul, de az Európai Központi Bank várhatóan nem lép gyorsan, inkább kivár és azt figyeli, hogy az infláció megugrása átmeneti lesz vagy tartósan magasan marad.

Forrás: xStation5

A DE30 továbbra sem tudta áttörni a legutóbbi esés 38,2%-os visszatérési szintjét 15.390 pont környékén. A tegnapi próbálkozás sikertelen volt, és az árfolyam visszahúzódott, majd a hajnali ázsiai kereskedés után újra emelkedni próbált az index, de reggel ismét elfogyott a lendület. A 23,6%-os visszatérési szint továbbra is a figyelendő kulcstámasz (15.240 pontnál). A mai német fogyasztói inflációs adat 14:00-kor megmozgathatja a részvénypiacokat.

Vállalati hírek

A Volkswagen (VOW1.DE) a munkaórák csökkentéséről döntött wolfsburgi gyárában az autóiparban használt félvezetők hiánya miatt. A csökkentett műszakok október közepéig lesznek érvényben.

Elemzői lépések 

● A Porsche (PAH3.DE) részvényeire “vétel” ajánlást adott ki a DZ Bank. A célár 100 euró.
● A Norma Group (NOEJ.DE) részvényeinek minősítését “tartás’-ra rontotta a Stifel. A célár 37 euró.

A Porsche (PAH3.DE) magasabban kezdte a mai napot, az 50 napos mozgóátlag közelében (zöld vonal). A bikák ugyanakkor nem tudták megtartani a nyereségeket, így a részvény betöltötte a bikás rést és most az ereszkedő trendcsatorna felső határát teszteli. Ameddig az árfolyam a sárga négyzettel jelzett piaci geometria felső határa (87,60 euró) alatt tartózkodik, a trend továbbra is lefelé mutat. Forrás: xStation5

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Porsche (PAH3.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Piaci körkép: kitörés határán a DAX index

A DAX helyzete nem sokat változott tegnaphoz képest, de van esély az index kitörésére eddigi kereskedési sávjából, miután ismét ennek felső határát teszteli. Ezt a területet az overbalance-szerkezet felső határa is jelöli, így áttörése trendfordulóra utalhat.

Read More »