Piaci körkép: emelkedni próbál a DAX

● Pluszban az európai tőzsdék
● A DE30 a 38,2%-os visszatérési szintet tesztelte 15.390 pont környékén
● A Covestro erős harmadik negyedéves eredményt vár

Magasabban forognak az európai részvénypiacok szerdán, megpróbálnak valamelyest visszakapaszkodni a tegnapi eladási hullám után. A német DE30 és a francia CAC40 egyaránt 0,9%-os nyereséget mutat, míg a holland AEX felültelesíti a piacot 1,1%-os emelkedésével. Ma nem leszenk fontosabb makrogazdasági adatközlések, de 17:45-kor az EKB, a Fed, a Bank of Japan és a Bank of England vezetői egy panelbeszélgetésen vesznek részt az EKB fórumán.

A spanyol fogyasztói inflációs adatot tették közzé ma reggel 9-kor, ami az infláció gyorsulását mutatta, az áremelkedés mértéke 4%-ra gyorsult éves összehasonlításban az előző havi 3,3%-ről, a piac pedig kisebb, 3,3-3,4%-os értéket várt. Az adat azért fontos, mert a spanyol jelentést egy nappal a francia és a német árindex előtt publikálják, és utóbbiak is hasonlóan szoktak mozogni. Egy jelentős és váratlan gyorsulás az euróövezeti inflációban nyomást helyezne az EKB-re, amit vélhetően rosszul fogadnának a részvénypiacok.

A DE30 támaszra talált az augusztus közepén indult eső szakasz 23,6%-os visszatérési szintjénél. Ez ugyanaz a terület, ami már múlt héten is swing szintként szolgált az index mozgásánál. A felfelé induló mozgást a 38,2%-os visszatérési szint állította meg (15.390 pont) első körben, de nem zárható ki egy újabb próbálkozás az áttörésére. A fő ellenállást az 50%-os visszatérési szintnél érdemes figyelni (15.500 pont környékén).

Forrás: xStation5

Jegyezzük meg, hogy az ereszkedő trendvonal alig valamivel e szint felett húzódik, így a két ellenállás áttörése jelentősen javítaná a bikák kilátásait.

Vállalati hírek

A HeidelbergCement (HEI.DE) 45%-os részesedést vásárolt a Command Alkon szoftverfejlesztő társaságban a Thoma Bravotól, az ügylet értékét nem hozták nyilvánosságra, de a Reuters saját forrásai szerint 1,7 milliárd dollár lehet. A cég által használt technológia az építkezések ellátási láncainak optimalizálására szolgál. A HeidelbergCement reméli, hogy a Thoma Bravo céggel – amely a maradék 55% részesedést megtartotta – létrejött együttműködés segít majd a HeidelbergCement ipari-technológiai céggé történő átalakulásában.

A Covestro (1COV.DE) közölte, hogy harmadik negyedéves eredményét a korábban előrejelzett 760-800 millió eurós sáv tetejére várja. A cég továbbá egy MDI kemikáliákat gyártó üzemet is kíván létesíteni az Egyesült Államokban vagy Kínában. Ezt a projektet már korábban is tervezték, de 2020 elején felfüggesztésre került.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Covestro (1COV.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Piaci körkép: kitörés határán a DAX index

A DAX helyzete nem sokat változott tegnaphoz képest, de van esély az index kitörésére eddigi kereskedési sávjából, miután ismét ennek felső határát teszteli. Ezt a területet az overbalance-szerkezet felső határa is jelöli, így áttörése trendfordulóra utalhat.

Read More »