Piaci körkép: elesett a DAX 15.500 pontos támasza

● Mínuszban forognak az európai tőzsdék
● A DE30 a 15.500 pontos támasz alá esett
● Az Airbus Kínával tárgyal az A220-as géptípus engedélyezéséről

A vegyes ázsiai kereskedés után mínuszba került Európa, a délelőtt folyamán az indexek egy időre el tudtak távolodni a napi mélypontjaiktól, de később újra megjelentek az eladók és a DAX jelenleg már 1,4%-os mínuszt mutat. A lengyel WIG20 (W20) felülteljesítő ma, ellenáll az eladói nyomásnak és csak 0,1%-kal marad el tegnapi záróértékétől.

A DE30 lefelé indult el a mai kereskedés kezdetén, az index beesett az 50%-os visszatérési szint alkotta támasz alá (15.500 pont) és heti mélypontjára jutott. A 38,2%-os visszatérési szint (narancs kör) tesztelése után az index még fel tudott pattanni, de ez a próbálkozás is elhalványult és az index közben már ezen a támaszon is átjutott – lefelé.

Forrás: xStation5

A 15.450 pontos terület bizonyult az újabb fordulópontnak, ez a swing zóna korábban többször megállította a 15.500 pontos támasz fals letörési próbálkozásainál, de ezúttal már felfelé jelentett akadályt. Ha mégis sikerülne visszatérni a 15.500 pontos zóna fölé, akkor további emelkedés jöhet a német indexben, de ez a szint már éppen 150 pontra van a jelenlegi árfolyamtól.

Vállalati hírek

Az Airbus (AIR.DE) közölte, hogy tárgyal a kínai légügyi hatóságokkal a keskenytörzsű A220-as repülőgépek engedélyezéséről, kínai légitársaságok ugyanis nagy érdeklődést mutattak a típus iránt.

Bjorn Gulden, a Puma (PUM.DE) vezérigazgatója közölte, hogy a tengeri konténeres szállításban tapasztalt fennakadások és a vietnami gyárbezárások ellenére optimista a Puma harmadik és negyedik negyedéves teljesítményét illetően. Gulden elmondta, hogy a Puma hosszútávon akár meg is kétszerezheti eladásait, így 10 milliárd euró fölé érhet az éves árbevétel.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója az Airbus (AIR.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Piaci körkép: kitörés határán a DAX index

A DAX helyzete nem sokat változott tegnaphoz képest, de van esély az index kitörésére eddigi kereskedési sávjából, miután ismét ennek felső határát teszteli. Ezt a területet az overbalance-szerkezet felső határa is jelöli, így áttörése trendfordulóra utalhat.

Read More »