Friss hírek

Piaci körkép: újra felfelé tör a DAX index

● Pluszban az európai tőzsdék
● A DE30 a lokális piaci geometria fölé tört
● A Lufthansa közölte, hogy a határnyitás bejelentése óta 40%-kal nőttek az Európa és az USA közötti foglalások

Emelkednek az európai piacok szerdán, az Evergrande ügyében Kínából érkező pozitív hírek nyomán. Az Evergrande közölte, hogy teljesíteni fogja holnap esedékes kamatfizetési kötelezettségét, az újságok pedig arról írtak, hogy a kínai kormány várhatóan átstrukturálja a vállalatot, háromfelé bontja és átveszi az irányítását. A kínai helyzettel kapcsolatos bizonytalanság csökkenésével pedig újra a Fed e heti ülése kerülhet a fókuszba,  a Fed Nyíltpiaci Bizotsága (FOMC) ma este 8-kor jelenti be kamatdöntését.

A nagyon gyenge hétkezdet után a német tőzsdeindex úgy tűnik talpra áll, ma reggel egy fontos ellenállási zónán jutott túl az árfolyam. A 15.400 pontos szintet az augusztus 13-án indult eső szakasz 38,2%-os visszatérési szintje és a lokális piaci geometria felső határa alkotta –  ennek áttörésével elméletben megfordult az eső trend és mostantól a felfelé tartó mozgás az alap forgatókönyv.

Forrás: xStation5

Megjegyzendő ugyanakkor, hogy ma este lesz az FOMC kamatdöntő ülése, ami után (20:00-kor) közlik a monetáris politikára vonatkozó további információkat is. Nagy a bizonytalanság az esemény körül, ezért a befektetőknek résen kell lenniük. Ha a Fed bejelenti a monetáris lazítások kivezetésének időzítését, a részvények negatívan reagálhatnak és a jelenlegi felpattanás gyorsan elillanhat.

Vállalati hírek

A Lufthansa (LHA.DE) közölte, hogy az USA és Európa közötti foglalások száma 40%-kal megugrott, miután a Biden-kormányzat bejelentette, hogy a beoltott európaiak novembertől újra beutazhatnak az Egyesült Államokba. A Lufthansa részvényei ma több mint 20%-os mínuszban forognak, de ez valójában nem veszteség és nem rossz hírek eredménye, hanem a tegnap bejelentett tőkeemelés miatti technikai árkorrekcióról van szó. Az új részvényekre vonatkozó elővásárlási jogokkal ma kezdődött meg a kereskedés és ezt tükrözi a mai áresés.

Elemzői lépések

  • A Bechtle (BC8.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “tartás”-ra rontotta a Metzler. A célár 62 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Bechtle (BC8.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Nő az oltási kedv Csehországban

Erősen nőtt az érdeklődés a koronavírus elleni oltás iránt Csehországban: míg október elején naponta alig néhány ezren vették fel az oltóanyagot, addig a hét elején ez a szám már elérte a napi harmincezret - derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján kedden megjelent kimutatásokból.

Read More »

Férjhez ment a japán hercegnő

Mako japán hercegnő férjhez ment a volt egyetemi hallgatótársához, Komuro Keihez - közölte kedden a japán császári udvar ügyeivel foglalkozó kormányügynökség. A hercegnő a japán törvények értelmében ezzel elveszítette császári státuszát, mivel férje, Komuro közember.

Read More »