Friss hírek

Piaci körkép: tőkét emel a Lufthansa

● Pluszban az európai tőzsdék
● A DE30 300 pontot emelkedett hétfői mélypontjához képest
● A Lufthansa az amerikai határnyitás és az állami segély visszafizetésének terve nyomán erősödik

Megnyugodtak a piacok kedden, a főbb európai tőzsdék elkezdték ledolgozni tegnapi veszteségeiket és 1-1,5% közötti emelkedést mutatnak.  A német DE30 és a holland AEX (NED25) teljesítenek a legjobban. A mai gazdasági naptárban nincsenek komoly súlyú adatközlések, így a tőzsdei mozgásokat leginkább a piaci hangulat határozhatja meg. Az Evergrande körüli felfordulás közepette könnyű volt elfelejteni, de a Fed Nyíltpiaci Bizottsága (FOMC) holnap este 8-kor dönt a kamatokról és a piac elkezdheti erre a felkészülést.

A DE30 esése más európai indexekhez hasonlóan az éjszaka folyamán megállt, ma pedig felfelé kezdtek korrigálni az indexek, a német mutató eddig 300 pontot emelkedett. Mindezek ellenére a mai nyereség még a pénteki és hétfői esés mértékének a felét sem éri el. A történelmi csúcsokról indított visszatérési szintek nyújthatnak támpontot a figyelendő szintekre vonatkozóan, tekintve, hogy ezen szintek többsége összhangban áll a korábbi árreakciókkal.

Forrás: xStation5

Figyelembe véve a fentieket, az első főbb ellenállás a 15.500 pontos szint felett húzódik és az 50%-os visszatérési szint jelöli, a következő ellenállás pedig a 61,8%-os visszatérési szintnél, 15.630 pontnál található.

Vállalati hírek

A Volkswagen (VOW1.DE) hivatalosan is benyújtotta ajánlatát a francia piacfelügyelethez az Europcar Mobility Group felvásárlásához. A  Volkswagen, a brit Attestor alappal és a Pon holland mobilitási társasággal közösen nyújtott be egy 2,5 milliárd eurós vételi ajánlatot az Europcarra. Ha a szabályozó hatóság jóváhagyja az ügyletet, a Volkswagen az Europcar részvényeinek 66%-át szerzi meg, az Attestor 27% -os részesedést kap, a Pon pedig a maradék 7% tulajdonosa lesz. A felvásárlási ajánlatot az Europcar igazgatósága már elfogadta.

A Lufthansa (LHA.DE) ma az egyik legjobban teljesítő német részvény, 4% körüli nyereséggel forog. A német légitársaság árfolyama tegnap kezdett emelkedni, miután az USA közölte, hogy novembertől újranyitja határait a – beoltott – európai turisták számára. Ezen túl a Lufthansa azt is bejelentette, hogy 2,1 milliárd eurós tőkeemelést hajt végre részvénykibocsátás formájában, a bevételt pedig a koronavírus-járvány alatt kapott állami támogatás egy részének visszafizetésére használja majd fel.

Elemzői lépések

  • A Porsche Automobil Holding (PAH3.DE) részvényeire “vétel” ajánlást adott a DZ Bank. A célárat 110 euróban határozták meg.
  • A Norma Group (NOEJ.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “tartás”-ra rontotta a Stifel. A célár 37 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Lufthansa (LHA.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Nő az oltási kedv Csehországban

Erősen nőtt az érdeklődés a koronavírus elleni oltás iránt Csehországban: míg október elején naponta alig néhány ezren vették fel az oltóanyagot, addig a hét elején ez a szám már elérte a napi harmincezret - derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján kedden megjelent kimutatásokból.

Read More »

Férjhez ment a japán hercegnő

Mako japán hercegnő férjhez ment a volt egyetemi hallgatótársához, Komuro Keihez - közölte kedden a japán császári udvar ügyeivel foglalkozó kormányügynökség. A hercegnő a japán törvények értelmében ezzel elveszítette császári státuszát, mivel férje, Komuro közember.

Read More »