Piaci körkép: mozgóátlagok közé szorult a DAX

Nem igazán találják az irányt az európai tőzsdék szerdán, a spanyol, olasz, francia és lengyel indexek mínuszban járnak, míg a brit, holland és orosz piacok kis nyereséget mutatnak.

A mozgások mértéke minden tőzsdén pici, és mivel ma nem várható kulcsfontosságú makroadat és nem lesz fontosabb esemény sem, a volatilitás továbbra is korlátozott maradhat.

Nem változott sokat a német index technikai képe a tegnapi elemzésünk óta, az index továbbra is a július közepén indult emelkedő szakasz 38,2%-os visszatérési szintje által nyújtott támasz és a 23,6%-os ellenállási szint alkotta ellenállás között oldalazgat. A mozgóátlagokat figyelve az órás (H1) grafikonon ugyanakkor némileg tisztul a kép.

Forrás: xStation5

A német index egy szűkülő sávba került, melyet felülről a 200 órás mozgóátlag (lila vonal) határol, alulról pedig az 50 órás mozgóátlag (zöld vonal) nyújt támaszt. Az index jelenleg az alsó támaszt teszteli, és ennek letörése esetén megnyílna az út az említett 38,2%-os visszatérési szint felé (15.650 pontos terület).

Vállalati hírek

A Brenntag (BNR.DE) német vegyipari disztribúciós társaság, amely az index kibővítésével napokon belül DAX-taggá válik, megemelte éves EBITDA előrejelzését. A cég az éves EBITDA-eredményt immár 1,26-1,32 milliárd euró közé várja, szemben a korábban közölt 1,16-1,26 mrd euró közötti becsléssel. Az új előrejelzés egyben az 1,22 mrd-os piaci konszenzusnál is magasabb.

Harald Wilhelm, a Daimler (DAI.DE) pénzügyi igazgatója elmondta, hogy a Mercedes luxusautói iránt továbbra is erős a kereslet Észak-Amerikában, Európában és Kínában is. Wilhelm közölte, hogy a félvezetőpiacon tapasztalt hiány ellenére a cég az eladási számok stabilizálódására számít az év utolsó negyedében. A Mercedes-Benz részleg továbbra is 10-12% közötti profit margin elérésével számol.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Brenntag (BNR.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Friss hírek

Piaci körkép: tőkét emel a Lufthansa

Megnyugodtak a piacok kedden, a főbb európai tőzsdék elkezdték ledolgozni tegnapi veszteségeiket és 1-1,5% közötti emelkedést mutatnak. A Lufthansa bejelentette, hogy 2,1 milliárd eurós tőkeemelést hajt végre részvénykibocsátás formájában.

Read More »

Repülővel küldik vissza Texasból a haiti migránsokat

Texas állam és Mexikó határán több mint 12 ezer Haitiből érkező menekült zsúfolódott össze egy sátortáborban. A migránsok a Del Rio folyó alacsony vízállását kihasználva próbálnak az Egyesült Államokba jutni, de az amerikai hatóságok hétfőtől Haiti fővárosába, Port-au-Prince-be tartó repülőjáratokkal küldik vissza az embereket.

Read More »

Indul az oltáslottó Romániában

Októbertől a beoltottak számára rendezett nyereményjátékkal próbálják a koronavírus elleni vakcina felvételére ösztönözni a nagyrészt még mindig beoltatlan lakosságot. A román kormány ezen kívül étkezési utalványokat is bevet a cél érdekében, miközben az aktív fertőzöttek száma meredeken emelkedik.

Read More »