Piaci körkép: nagybevásárlásra készül a Wizzair

● Enyhe pluszban az európai tőzsdék
● A DE30 tesztelte az e heti esés 50%-os visszatérési szintjét
● Óriási megrendelésről tárgyal az Airbus és a WizzAir 

Pici emelkedést mutatnak az európai piacok a hét utolsó kereskedési napján, a lefelé tartó mozgás tegnap este állt meg, miután Joe Biden és Hszi Csin-ping telefonon beszéltek egymással. Európában ugyanakkor nem olyan kedvező a hangulat, mint az Ázsiában volt tapasztalható, a régió főbb indexei mindössze 0,2%-os pluszban járnak, a spanyol piac pedig sereghajtóként 0,3%-os mínuszban van.

A DE30 folytatja a tegnap megkezdett pozitív korrekciót, a német index meg tudta haladni tegnap délutáni csúcsait és tesztelte az e heti esés 50%-os visszatérési szintjét 15.705 pontnál. A bikák azonban nem tudták áttörni ezt a szintet és az index nyeresége egy részét visszaadta.

Forrás: xStation5

A rövidtávú támasz 15.645 pontnál található, ahol az 50 órás mozgóátlag (zöld vonal) és a 38,2%-os visszatérési szint is húzódik. A következő figyelendő támasz a lokális piaci geometria alsó határa a 23,6%-os visszatérési szint közelében, 15.570 pont környékén.

Ha a vevők vissza tudnák szerezni az irányítást, és át tudnák törni az 50%-os visszatérési szintet, a következő cél a 15.765 pontnál lévő swing szint lehet.

Vállalati hírek

A Reuters riportja szerint a Wizz Air állítólag tárgyal az Airbus-szal egy (AIR.DE) egy nagyobb megrendelésről. A Reuters által idézett források szerint a potenciális megrendelés legalább 100 darab repülőről szólhat, de a felek még nem jutottak megegyezésre.

Elemzői lépések

● A Fresenius Medical Care (FME.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “alulsúlyozásra” rontotta a JPMorgan. A célár 60,80 euró.
● A Norma Group (NOEJ.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “vétel”-re javította a HSBC. A célár 49 euró.
● A Merck (MRK.DE) részvényeit “vétel”-re javasolja a JPMorgan. A célár 230 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója az Airbus (AIR.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Piaci körkép: tőkét emel a Lufthansa

Megnyugodtak a piacok kedden, a főbb európai tőzsdék elkezdték ledolgozni tegnapi veszteségeiket és 1-1,5% közötti emelkedést mutatnak. A Lufthansa bejelentette, hogy 2,1 milliárd eurós tőkeemelést hajt végre részvénykibocsátás formájában.

Read More »

Repülővel küldik vissza Texasból a haiti migránsokat

Texas állam és Mexikó határán több mint 12 ezer Haitiből érkező menekült zsúfolódott össze egy sátortáborban. A migránsok a Del Rio folyó alacsony vízállását kihasználva próbálnak az Egyesült Államokba jutni, de az amerikai hatóságok hétfőtől Haiti fővárosába, Port-au-Prince-be tartó repülőjáratokkal küldik vissza az embereket.

Read More »

Indul az oltáslottó Romániában

Októbertől a beoltottak számára rendezett nyereményjátékkal próbálják a koronavírus elleni vakcina felvételére ösztönözni a nagyrészt még mindig beoltatlan lakosságot. A román kormány ezen kívül étkezési utalványokat is bevet a cél érdekében, miközben az aktív fertőzöttek száma meredeken emelkedik.

Read More »

Kamatemelést várnak holnap az MNB-től

A Bank of America pénzügyi elemzőstábja hétfői helyzetértékelésében közölte: az MNB-nek a keddi kamatdöntő ülésen még határozott lépéseket kell tennie az eddigi szigorítási intézkedések hatékonyságának erősítésére. Szigorítást vár a Morgan Stanley is.

Read More »