Piaci körkép: mínuszban várják a tőzsdék az EKB döntéseit

● Mínuszban az európai tőzsdék
● A DE30 esése 15.500 pont környékén állt meg
● A Merck javította középtávú előrejelzését

Ma is mínuszban forognak az európai részvénypiacok, de az esések mértéke jóval kisebb a tegnapinál. A nyitás után látott éles esés, majd az azt követő hirtelen visszapattanás után az indexek inkább oldalaznak, tükrözve az EKB mai ülése és sajtótájékoztatója miatti bizonytalanságot. Az EKB 13:45-kor jelenti be döntéseit, majd 14:30-kor kezdődik Christine Lagarde EKB-elnök sajtótájékoztatója – a kereskedőknek mindkét időpontban a volatilitás megemelkedésére kell készülniük.

A DE30 újabb éles eséssel kezdte a mai kereskedést, az index 15.450 pont körül érte el napi mélypontját – július vége óta nem járt ilyen alacsonyan a német blue chip tőzsdemutató. Ezután azonban elkezdett helyreállni az index és át tudott jutni a 15.500 pont és a július közepén indult emelkedő szakasz 50%-os visszatérési szintje (15.525 pont) által határolt ellenállási zónán.

Forrás: xStation5

Ez pozitív hír a bikáknak és arra utalhat, hogy az utóbbi 2 nap zuhanása a kereskedési sávból való fals letörés volt, éppen úgy, ahogyan július közepén történt. amikor a kereskedési sávból történő kizuhanást hasonlóan gyors emelkedés követte.

A kereskedőknek mindenesetre résen kell lenniük a mai EKB események időpontjai környékén (13:45 és 14:30), ezek a mai nap fő kockázati tényezői az európai részvények szempontjából. Amennyiben az EKB úgy dönt, hogy megkezdi az eszközvásárlások csökkentését vagy időkeretet közöl egy ilyen lépéshez, a részvények negatívan reagálhatnak. Ha a lefelé történő mozgás folytatódna és az index a 15.500 pontos szint alá esne, a következő fő támasz 250 ponttal lejjebb, az overbalance-szerkezet alsó határánál található (15.250 pontnál).

Elemzői lépések

● A Henkel (HEN3.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “semleges”-re rontotta a Goldman Sachs. A célár 84 euró.
● A Beiersdorf (BEI.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “vétel”-re javította a Goldman Sachs. A célár 122 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Beiersdorf (BEI.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Piaci körkép: tőkét emel a Lufthansa

Megnyugodtak a piacok kedden, a főbb európai tőzsdék elkezdték ledolgozni tegnapi veszteségeiket és 1-1,5% közötti emelkedést mutatnak. A Lufthansa bejelentette, hogy 2,1 milliárd eurós tőkeemelést hajt végre részvénykibocsátás formájában.

Read More »

Repülővel küldik vissza Texasból a haiti migránsokat

Texas állam és Mexikó határán több mint 12 ezer Haitiből érkező menekült zsúfolódott össze egy sátortáborban. A migránsok a Del Rio folyó alacsony vízállását kihasználva próbálnak az Egyesült Államokba jutni, de az amerikai hatóságok hétfőtől Haiti fővárosába, Port-au-Prince-be tartó repülőjáratokkal küldik vissza az embereket.

Read More »

Indul az oltáslottó Romániában

Októbertől a beoltottak számára rendezett nyereményjátékkal próbálják a koronavírus elleni vakcina felvételére ösztönözni a nagyrészt még mindig beoltatlan lakosságot. A román kormány ezen kívül étkezési utalványokat is bevet a cél érdekében, miközben az aktív fertőzöttek száma meredeken emelkedik.

Read More »

Kamatemelést várnak holnap az MNB-től

A Bank of America pénzügyi elemzőstábja hétfői helyzetértékelésében közölte: az MNB-nek a keddi kamatdöntő ülésen még határozott lépéseket kell tennie az eddigi szigorítási intézkedések hatékonyságának erősítésére. Szigorítást vár a Morgan Stanley is.

Read More »