Piaci körkép: egy hónapos mélyponton járt a DAX

● Zuhanással kezdtek ma az európai piacok
● A DE30 augusztus eleje óta nem járt ilyen alacsonyan
● A Deutsche Bank vezérigazgatója optimista a 2021-es osztalékkal kapcsolatban

Éles esésbe kapcsoltak a részvénypiacok ma reggel, a főbb európai tőzsdeindexek 1% feletti mínuszban jártak, a német piac 1,5%-os esésével a sereghajtók közé tartozott. Bár az eladási hullám megakadt, az európai mutatók továbbra is tegnapi záróáraik alatt forognak. A gazdasági naptár ma majdnem üres, nincs olyan fontosabb esemény, amely befolyásolná a tőzsdéket (a kanadai jegybank kamatdöntő ülése valószínűleg csak a kanadai dollárra lesz hatással).

Néhány napnyi sávkereskedés után a DE30 határozott mozgással letörte a 15.800 pontos támaszt, amit a július közepén indult emelkedő szakasz 23,6%-os visszatérési szintje alkot. Az eladási hullám nem állt itt meg, a 38,2%-os visszatérési szint alá is benézett az index, ennek eredményeképpen a DE30 augusztus eleje óta nem látott mélységben járt ma délelőtt.

Forrás: xStation5

A következő támaszzóna az 50%-os visszatérési szint (15.530 pont) és a 15.500 pontos szint között húzódik, de az index egyelőre eltávolodott a napi mélypontjától és újra emelkedésnek indult. Ha a napot sikerülne befejezni az említett 38,2%-os visszatérési szint felett, az némi reményt adhat a bikáknak.

Vállalati hírek

Christian Sewing, a Deutsche Bank (DBK.DE) vezérigazgatója közölte, hogy optimista azzal kapcsolatban, hogy a német bank eléri a 2022-re kitűzött eredménycéljait és a 2021-es osztalékfizetéssel kapcsolatban is. bizakodó. Ezen túl Sewing a Handelsblatt konferenciáján tartott beszédét arra is kihasználta, hogy bírálja az Európai Unió hatóságait az európai bankszektor határokon átnyúló konszolidációjának korlátozásai miatt, mivel ezzel az európai hitelezők versenyképességét csökkentik az amerikai nagybankokkal szemben.

Az Airbus (AIR.DE) bejelentette, hogy bruttó rendelésállománya augusztusban 102 gépet ért el, ami a legmagasabb érték 2020 januárja óta. Az európai repülőgépgyártó közölte, hogy a hónapban 3 gépmegrendelést mondtak le és 40 darab gépet adtak át. Az Airbus idei eladásai az augusztusi számokkal együtt 132 gépnél tartanak.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Deutsche Bank (DBK.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Friss hírek

Piaci körkép: tőkét emel a Lufthansa

Megnyugodtak a piacok kedden, a főbb európai tőzsdék elkezdték ledolgozni tegnapi veszteségeiket és 1-1,5% közötti emelkedést mutatnak. A Lufthansa bejelentette, hogy 2,1 milliárd eurós tőkeemelést hajt végre részvénykibocsátás formájában.

Read More »

Repülővel küldik vissza Texasból a haiti migránsokat

Texas állam és Mexikó határán több mint 12 ezer Haitiből érkező menekült zsúfolódott össze egy sátortáborban. A migránsok a Del Rio folyó alacsony vízállását kihasználva próbálnak az Egyesült Államokba jutni, de az amerikai hatóságok hétfőtől Haiti fővárosába, Port-au-Prince-be tartó repülőjáratokkal küldik vissza az embereket.

Read More »

Indul az oltáslottó Romániában

Októbertől a beoltottak számára rendezett nyereményjátékkal próbálják a koronavírus elleni vakcina felvételére ösztönözni a nagyrészt még mindig beoltatlan lakosságot. A román kormány ezen kívül étkezési utalványokat is bevet a cél érdekében, miközben az aktív fertőzöttek száma meredeken emelkedik.

Read More »

Kamatemelést várnak holnap az MNB-től

A Bank of America pénzügyi elemzőstábja hétfői helyzetértékelésében közölte: az MNB-nek a keddi kamatdöntő ülésen még határozott lépéseket kell tennie az eddigi szigorítási intézkedések hatékonyságának erősítésére. Szigorítást vár a Morgan Stanley is.

Read More »