Piaci körkép: tíz új taggal bővül a DAX index

Az európai blue chip indexek egy része mínuszban forog a hét utolsó kereskedési napján, de a veszteségek mértéke korlátozott. mindössze néhány tized százalékos. A brit FTSE 100 (UK100) teljesít a legjobban 0,35%-os erősödésével, de a német index is enyhe nyereséget mutat.

A hét elején látott heves ármozgások után a német DE30 helyzete lenyugodni látszik, az index az emelkedő trendvonal felett tudott maradni, de továbbra is küzd a 15.850 pontos ellenállással. Ennek eredményeképpen rövidtávon egy emelkedő háromszög alakzat jelent meg a grafikonon. Az ebből a háromszögből való kitörés iránya határozhatja majd meg az index középtávú mozgását.

Forrás: xStation5

Ma 14:30-kor teszik közzé az amerikai NFP jelentést (Non-Farm Payroll, azaz nem mezőgazdasági munkahelyek száma), ami várhatóan megnöveli a volatilitást és nagyob elmozdulásokat generálhat mind a deviza-, mind a részvénypiacokon. Amennyiben a DE30 letörné az említett trendvonalat, az első rövidtávú támasz 15.770 pontnál található.

Vállalati hírek

A német tőzsdeindexnek változni fog a szerkezete, a jelenlegi 30 komponens helyett szeptember 20-tól már 40 tagja lesz és az indexbe történő bekerülés kritériumai is módosulnak, például feltétel lesz két lezárt nyereséges év. A 10 új tag listáját várhatóan a mai tőzsdezárás után teszik közzé.

A Delivery Hero (DHER.DE) 1,25 milliárd eurónyi tőkét szeretne bevonni átváltható vállalati kötvények kibocsátásával. Két futamidőt terveznek, az egyik sorozat 2026-ban, a másik 2029-ben járna le. A hírek szerint a cég már elegendő ajánlatot kapott a kibocsátás lebonyolításához.

Elemzői lépések

  • Az MTU Aero (MTX.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “vétel”-ra javította a Societe Generale. A célár 225 euró.
  • A Varta (VAR1.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “eladás”-ra rontotta a Metzler. A célár 106 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója az MTU Aero (MTX.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Célegyenesben a veszteséges Air India privatizációja

Az indiai kormányzat még a koronavírus-járvány előtt jelentette be, hogy teljes egészében megválna az Air India légitársaságtól, amely már a vírusválság előtt is jelentős adósságot halmozott fel. Korábban a tulajdonrész felének értékesítésével próbálkoztak, de akkor nem akadt egyetlen ajánlattevő sem.

Read More »