Piaci körkép: 16 ezer pontról fordult le a DAX

Pluszban forogtak az európai tőzsdék kedden délelőtt, az indexek folytatták tegnap megkezdett emelkedésüket, de a nyereségek egyre inkább elpárolognak, a DAX napon belül már 150 pontot esett. 

A DE30 éjjel ralizott és át tudta törni az augusztus 13-án indult korrekciós hullám 78,6%-os visszatérési szintje alkotta ellenállási zónát 15.930 pontnál. Az index még a lélektanilag fontos 16.000 pontos szintet is tesztelni tudta a délelőtt folyamán, de ez a próbálkozás már sikertelen volt és az árfolyam visszahúzódott.

Forrás: xStation5

Ennek nyomán az egyórás grafikonon (H1) egy hosszú felső kanócos gyertya jelent meg, ami gyakran jelez fordulót a piacokon, a bikáknak érdemes erre figyelniük. A rövidtávú támasz az említett 78,6%-os visszatérési szintnél található (ez időközben elesni látszik, már 15.900 pont alatt jár az árfolyam), míg a 16.000 pontos terület továbbra is rövidtávú ellenállásként funkcionál.

Vállalati hírek

A Reuters riportja szerint a LEG Immobilien (LEG.DE) fontolgatja a külföldi piacra lépést, továbbá az is felmerült, hogy esetleg megvásárolnának néhány apartmant a Deutsche Wohnentől és a Vonoviától, melyek eladását várhatóan a két cég egyesülésének engedélyezésének feltételeként követelik majd meg a hatóságok.

A Deutsche Wohnen (DWNI.DE) igazgatótanácsának és felügyelő bizottságának tagjai azt javasolják a részvényeseknek, hogy fogadják el a Vonovia (VNA.DE) felvásárlási ajánlatát.

Elemzői lépések

● A ProSiebenSat.1 Media (PSM.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “felülteljesítő”-re javította az Oddo BHF. A célár 22 euró.
● Az Infineon (IFX.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “vétel”-re javította a Stifel. A célár 43 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a LEG Immobilien (LEG.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek