Piaci körkép: növeli járatszámait a Lufthansa

● Magasabban forognak az európai tőzsdék
● A DE30 sikertelenül tesztelte a 15.900 pontos szintet
● A Lufthansa az üzleti utasoknak szóló kapacitások emelését tervezi

Az európai blue chip indexek többsége enyhe pluszban áll ma, Jerome Powell galamb hangvételű pénteki beszéde újabb muníciót adott a bikáknak. Ma nem várható fontosabb makroadatközlés, ami megmozgathatná a részvénypiacokat, egyedül a német fogyasztói árindexeket publikálják 14:00 órakor, ez azonban inkább a devizapiacokra lehet nagyobb hatással.

Powell pénteki beszédében kitartott a galamb hangvétel mellett, azaz nem jelentett be a közelgő monetáris szigorításra utaló intézkedéseket.  Ez újabb muníciót adott a részvénypiaci bikáknak, a lendületből pedig még a hét elejére is maradt. A DE30 át tudta törni az ék alakzat felső határát és a nap elején tesztelte a 15.900 pont körüli területet.

Forrás: xStation5

Bár a vevők egyelőre nem tudtak átjutni ezen az ellenálláson, az árfolyam továbbra is ennek közelében mozog. Ha a mostani megtorpanás egy visszahúzásba fordulna, a rövidtávú támasz 15.850 pontnál található, ahol a korábban letört trendvonal is húzódik. A legközelebbi fő ellenállást 15.935 pont körül érdemes figyelni.

Vállalati hírek

A Reuters cikke szerint a Lufthansa (LHA.DE) a járatok számának növelését tervezi és javítani készül a fedélzeti ellátás minőségén is, annak érdekében, hogy visszacsábítsa az üzleti utasokat. A légitársaság közölte, hogy a népszerű célállomások között 2021. szeptember 1-től növelik a járatsűrűséget. Christian Foerster, a Lufthansa igazgatótanácsának tagja azt is közölte, hogy a társaság felkészült az utazási kereslet megugrására, amennyiben az Egyesült Államokat érintő utazási korlátozásokat feloldják.

A Volkswagen (VOW1.DE) megerősítette, hogy az ID.3 elektromos modell kínai gyártását és értékesítését tervezi. A cég közölte azt is, hogy a modellel még idén megjelennek a kínai piacon.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Lufthansa (LHA.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Piaci körkép: veszteséges lett a Continental

Elromlott ma a hangulat az európai tőzsdéken, a német DE30 0,80%-os, a francia FRA40 0,40%-os, a lengyel W20 pedig 0,16%-os mínuszban forog. Reggel a magyar inflációs adat keltette fel a befektetők érdeklődését, ami 1998 óta nem járt ilyen magasan: 13,7% lett a várt 13,1%-kal és az előző havi 11,7%-kal szemben.

Read More »