Piaci körkép: egyhetes mélyponton járt a DAX

Újra esésbe kapcsoltak az európai részvénypiacok csütörtökön, a DE30 esetében néhány sikertelen próbálkozás után a bikák feladták, hogy az ereszkedő trendvonal fölé tolják az indexet, így az árfolyam jelentős mínuszba került.

A DE30 15.690 pont közelében érte el napi minimumát – ezzel egyhetes mélypontra ért. Az index ugyan el tudott pattanni napi minimumáról, de továbbra is jelentős mínuszban van a tegnapi záróárhoz képest. a medvék még nem adták fel.

Ha az ár tovább esne és eddigi napi mélypontja és a közelben lévő trendvonal alá jutna, a csökkenés elmélyülhet a július közepén indult emelkedő szakasz 38,2%-os visszatérési szintjéig (15.645 pont). Másrészről, ha a vevők visszaszereznék az irányítást, az első komolyabb ellenállást 15.850 pont környékén érdemes figyelni, ezt a szintet korábbi árreakciók jelölik ki.

Forrás: xStation5

Vállalati hírek 

Esik ma a Deutsche Bank (DBK.DE) a DWS nevű leányvállalatának zuhanása miatt. A DWS több mint 10%-os mínuszban forog, miután a hírek szerint az Egyesült Államok hatóságai nyomozást indítottak a társaságnál. A Dow Jones jelentése szerint a vizsgálat a korai szakaszában jár és fenntarthatósági vádakon alapul.

A Boersen-Zeitung riportja szerint a Siemens Energy (ENR.DE) úgy döntött, hogy leállítja afganisztáni energia-projektjeit, miután az ország irányítását átvették a tálibok.  A Siemens Energy múlt év novemberében írt alá egy megállapodást az akkori afgán kormánnyal.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Deutsche Bank (DBK.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Piaci körkép: veszteséges lett a Continental

Elromlott ma a hangulat az európai tőzsdéken, a német DE30 0,80%-os, a francia FRA40 0,40%-os, a lengyel W20 pedig 0,16%-os mínuszban forog. Reggel a magyar inflációs adat keltette fel a befektetők érdeklődését, ami 1998 óta nem járt ilyen magasan: 13,7% lett a várt 13,1%-kal és az előző havi 11,7%-kal szemben.

Read More »