Piaci körkép: újra elakadt a trendvonalnál a DAX

● Vegyes mozgások az európai tőzsdéken
● A DE30 visszahúzódott az ereszkedő trendvonalról
● Az Airbus 30 keskenytörzsű gépre szóló megrendelést kapott

Vegyesen mozognak az európai részvénypiacok szerdán, a német, olasz, orosz és lengyel tőzsdék mínuszban járnak, míg a brit, spanyol, francia és holland piacok emelkednek. A Jackson Hole előtti bizonytalanság más erősebb hatások hiányában csendes, nagy ármozgások nélküli kereskedést eredményez.

Ma reggel 10-kor közölték a német Ifo Intézet üzleti hangulat indexeit, az üzleti várakozások alindexe 99.4 pont lett a korábbi 100,7 pont után és elmaradt a 100,4 pontos várakozástól is, a jelenlegi hangulat megítélését tükröző alindex viszont 101,4 pontra erősödött a korábbi 100,4 pontról és a 100,8 pontra szóló elemzői várakozást is meghaladta. A vegyes képet mutató jelentés nem mozgatta meg különösebben a piacokat. Az Ifo Intézet közgazdászai kommentárukban megjegyezték, hogy körülbelül a vállalatok 70%-a küzd ellátási problémákkal, és a gyártó cégek mintegy fele kívánja áthárítania a fogyasztókra a megnövekedett költségeket.

A német index (DE30) tegnapi visszahúzódása a 200 órás mozgóátlagig tartott, és az árfolyam ezután egy újabb próbálkozást tett felfelé, az ereszkedő trendvonal áttörésére. Noha rövid ideig úgy tűnt, hogy a bikák ezúttal sikerrel járnak, az index végül visszatért a trendvonal alá.

Forrás: xStation5

A kulcsfontosságú rövidtávú támasz az említett 200 órás mozgóátlag (lila vonal, 15.870 pontos területnél), ami már néhányszor megállította az esési próbálkozásokat. Ennek lefelé történő áttörése a medvék felé billentené a piaci hangulatot. A következő támasz a sorban a 15.850 pontos árzóna. Másrészről, az ereszkedő trendvonal felfelé történő áttörése megnyitná az utat a 15.950 pontos swing szint teszteléséhez.

Vállalati hírek

A Siemens (SIE.DE) egyetértési megállapodást írt alá az állami kézben lévő egyiptomi Egyptian Electricity Holdinggal. A két cég összefogott a hidrogénalapú ipar fejlesztésére Egyiptomban, melynek részeként egy tesztüzemet létesítenek 100-200 MW teljesítménnyel.

Az Airbus (AIR.DE) megrendelést kapott a Delta légitársaságtól 30 darab A321neo típusú gépre. Az Airbus részvényei egy nemrég lezajlott korrekció után újra emelkednek, az árfolyam ma több mint 1%-os pluszban forog és a 115 eurós ellenállási zónát teszteli. Ha ezt sikerül áttörnie, megnyílik az út a járvány utáni csúcsok felé 120 euró felett.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és az Airbus (AIR.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek