Piaci körkép: kivárnak a piacok a hétvégi Fed-esemény előtt

● Vegyes mozgások Európában
● A DE30 újrateszteli az ereszkedő trendvonalat 15.900 pontnál
● A Lanxess megveszi az IFF egyik részlegét 1,3 milliárd dollárért

Vegyesen mozognak kedden az európai tőzsdék, a hét elején látott pozitív hangulat halványulni látszik, a piacok kiváró üzemmódra váltottak a hétvégi virtuális Fed szimpózium előtt. A német DE30 és a holland AEX (NED25) pluszban állnak, míg a francia CAC40 (FRA40), a brit FTSE 100 (UK100), a spanyol IBEX (SPA35) és az olasz FTSE MIB (ITA40) veszteséget mutatnak.

A második negyedéves német GDP adat felülvizsgálata ma reggel 8-kor jelent meg, és kisebb pozitív meglepetést okozott. A növekedés az előző negyedévhez képest 1,6%-ot ért el (a korábbi becslésben még 1,5% szerepelt), míg éves összehasonlításban +9,8% lett az új adat, a korábbi +9,6%-os előrejelzéssel szemben. A felülvizsgált adatok a javulás ellenére nem okoztak nagyobb elmozdulást a piacokon.

A tegnap reggeli éles esés után a DE30 lassan felépült és ma már újra az ereszkedő trendvonalat teszteli 15.900 pontnál. Ez a próbálkozás egyelőre nem járt sikerrel, az index továbbra is ezen a területen szenved.

Forrás: xStation5

Ha a bikáknak nem sikerül újraindítaniuk az emelkedést, visszahúzás és a 200 órás mozgóátlag újratesztelése is lehetséges a 15,850 pontos szint környékén. Ha viszont a vevők visszaszerzik az irányítást, és az említett trendvonal fölé tudják tolni az indexet, akkor a 15.950 pontnál lévő swing szint lehet a következő célpont. Jegyezzük meg, hogy ma nem érkezik fontosabb makroadat, így a kereskedés csendes maradhat.

Vállalati hírek

A Lanxess (LXS.DE) szerződést írt alá az International Flavors & Fragrances (IFF) vegyipari vállalattal, annak mikroorganizmusokkal foglalkozó részlegének megvásárlásáról. Az ügylet értéke 1,3 milliárd dollár. A Lanxess közölte, hogy az eddig csak felfüggesztett, 463 millió értékű részvény-visszavásárlási programjukat törlik, és már áthidaló kölcsönt is szereztek a finanszírozáshoz. Az IFF mikrobiális részlegének éves árbevétele mintegy 440 millió dollár.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Lanxess (LXS.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek