Piaci körkép: tovább esik a DAX

● Veszteséget mutatnak az európai tőzsdék
● A DE30 újrateszteli a 38,2%-os visszatérési szintet
● A Volkswagen csökkenti termelését wolfsburgi gyárában

Ma is folytatódik az európai piacok esése, a német DE30 0,5%-kal került lejjebb és újra közel került lokális mélypontjához. A francia CAC40 és a brit FTSE 100 0,25% körüli mínuszban járnak, a leggyengébben az olasz FTSE MIB teljesít 0,7%-os csökkenéssel, míg a svéd tőzsde enyhe emelkedést mutat.

A DE30 tegnap nem tudott visszatérni a július közepén indult emelkedő szakasz 23,6%-os visszatérési szintje alkotta ellenállási zónán 15.800 pont környékén és ez a szint többé-kevésbé a piaci geometria felső határával is egybeesik. Az index innen újra lefordult és tesztelte a 15.645 pontos támaszzónát, amit a 38,2%-os visszatérési szint jelöl. Ha az index ezt is áttöri lefelé és alacsonyabb mélypontra jut, akkor megnyílik az út az 50%-os visszatérési szint felé 15.530 pontnál.

Forrás: xStation5

Ma nem érkeznek fontosabb makroadatok, így a kereskedés csendes maradhat. A részvénypiacok szempontjából a következő nagy esemény a Fed jövő heti találkozója lesz Jackson Hole-ban, ahol a Fed elnöke, Jerome Powell augusztus 27-én, pénteken tart majd beszédet.

Vállalati hírek

A Volkswagen (VOW1.DE) bejelentette, hogy az ellátási láncokban keletkezett fennakadások és a félvezetőpiacon kialakult hiány miatt wolfsburgi gyárában a termelés csökkentésére kényszerült, minden gyártósoron csak napi egy műszakban dolgoznak majd jövő héten.

A (VOW1.DE) részvényei tovább estek ma, az árfolyam lefelé áttörte a 2021 júliusában indult emelkedő szakasz 61,8%-os visszatérési szintjét. A reggeli csökkenés után a vevők egyelőre meg tudták állítani az esést a 280 eurós szint környékén, jelenleg valamivel 280 euró alatt ingadozik az árfolyam. Ha nem sikerülne visszatérni 280 euró fölé, akkor a részvények tovább eshetnek a 275 eurós támaszig.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Volkswagen (VOW1.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek