Piaci körkép: megijedtek a Fed jegyzőkönyvétől a piacok

● Zuhannak az európai tőzsdék a kötvényvásárlások befejezésének hírére
● A DE30 15.615 ponton érte el napi mélypontját
● A Thyssenkrupp eladja a szénkomponens üzletágát

Ázsiai társaikhoz hasonlóan lefelé mozdultak az európai piacok csütörtökön, melynek fő oka, hogy az amerikai Fed tegnap közzétett jegyzőkönyvéből kiderült, hogy nagy valószínűséggel még idén megkezdődik a Fed kötvényvásárlásainak csökkentése.  A francia CAC (FRA40) teljesít a leggyengébben 2,7%-os esésével, de az olasz, orosz és brit indexek is 2% feletti mínuszban járnak. A német DE30 1,8% körüli veszteséget mutat.

A német blue chip mutató (DE30) a kötvényvásárlások kivezetésével kapcsolatos hírek miatt közel 2%-os mínuszban jár, az index lefelé áttörte a 200 órás mozgóátlagot (lila vonal) és a piaci geometria alsó határát is 15.755 pontnál. Eddigi napi mélypontját 15.615 pont közelében érte el a DE30, majd kissé javított, és a bikák a július közepén indult emelkedő szakasz 38,2%-os visszatérési szintje fölé tudták tolni az indexet (15.650 pont).

Forrás: xStation5

Ha a felpattanás folytatódik a 15.790 pontnál lévő 23,6%-os visszatérési szint lehet a következő rövidtávú ellenállás. Másrészről, ha az eladási hullám kiújul és a DE30 az említett 15.650 pontos zóna alá esik vissza, akkor a csökkenés elmélyülhet a 15.530 pontos swing szint irányába.

Vállalati hírek

A Linde (LIN.DE) és az Infineon Technologies (IFX.DE) hosszútávú beszállítói szerződést kötött. A megállapodás szerint a Linde ipari gázokkal látja el az Infineont és segít felépíteni egy helyszíni zöld hidrogénüzemet, amit a félvezetőgyártás során használnának. Az üzem várhatóan a jövő évben kezdi meg működését.

A Thyssenkrupp (TKA.DE) bejelentette, hogy eladja szénkomponens üzletágát az Action Composites vállalatnak. Az ügylet pénzügyi részleteit nem közölték. A Thyssenkrupp jelezte, hogy az eladás az átstrukturálási folyamat része.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és az Infineon Technologies (IFX.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Meglepetést okozott a francia előválasztás

Valérie Pécresse, a Párizs körüli Ile-de-France régió elnöke és Eric Ciotti dél-franciaországi képviselő jutott tovább csütörtökön a francia jobbközép Köztársaságiak (LR) államfőjelölt-választó szavazásának második fordulójába; előbbi a párt liberálisabb szárnyához, míg az utóbbi a legjobboldalibb, bevándorlásellenes szárnyához tartozik.

Read More »

Leave a Reply