Piaci körkép: bevásárolt a német posta

● Vegyesen mozognak az európai piacok
● A DE30 nem tudott a 15.950 pontos lokális csúcs fölé jutni
● A Deutsche Post megveszi a Hillebrandot 1,5 milliárd euróért

Enyhe mozgásokat mutatnak az európai részvénypiacok szerdán, a kontinens keleti fele teljesít gyengébben, az orosz RTS 0,6%-kal került lejjebb, a lengyel WIG20 0,8%-kal csökken, míg a svéd, portugál, spanyol és svájci piacok kissé emelkednek. A mai nap fő makroeseménye a Fed jegyzőkönyvének közzététele lesz este 8-kor, de a piac nem számít meglepetésre, és várhatóan nem okoz majd nagyobb piaci mozgásokat.

A DE30 nem tudta áttörni a 15.950 pontnál lévő lokális csúcs szintjét és lefelé mozdult ma, de úgy tűnik, hogy a bikáknak sikerült megállítani a csökkenést a 33-as mozgóátlag közelében (H4 intervallumon). Ez a fejlemény megnöveli annak esélyét, hogy az index visszatér a rövidtávú emelkedő trendvonal fölé és újrateszteli az említett 15.950 pontos szintet.

Forrás: xStation5

Jegyezzük meg, hogy ez a szint egyben a rövidtávú duplatető alakzat nyakvonalát is jelöli, aminek elvárt kitörési sávja mintegy 115 pont – ennek teljesülése pedig a DE30 ismét új történelmi csúcson találná magát.

Vállalati hírek

A Deutsche Post (DPW.DE) kedden bejelentette, hogy megegyezett a Hillebrand felvásárlásáról, a posta 1,5 milliárd eurót fizet az italszállító cégért. Ez a Deutsche Post legnagyobb akvizíciója lesz 2005 óta, és segít megerősíteni a cég tengeri szállítmányozási részlegét. A Deutsche Post közölte, hogy az italok szállítmányozásánál nagyobb a profitszint, mint a hagyományos szállítmányozási feladatoknál.

Elemzői lépések

● A GEA Group (G1A.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “tartás”-ra javította a DZ Bank. A célár 38 euró.
● Az Evotec (EVT.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “tartás”-ra rontotta az FMR Frankfurt Main. A célárat 39 euróban határozták meg.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Wacker Chemie (WCH.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Piaci körkép: fordult a kocka

A hétvégén enyhén csökkentek a koronavírus új variánsa miatti aggodalmak, ennek eredményeképpen pedig azok a részvények, amelyek pénteken komolyabb elmozdulásokat produkáltak valamelyik irányba, most az ellentétes oldalra kerültek.

Read More »

Különjárattal viszik haza a Dél-Afrikában rekedt román állampolgárokat

A román kormány a Tarom légitársaságtól bérelt különgépet indított útnak hétfő hajnalban Dél-Afrikába, hogy az ott rekedt román állampolgárokat hazaszállítsa, miután a legtöbb európai ország felfüggesztette a térségből érkező járatokat a koronavírus eddigieknél fertőzőképesebbnek tartott, omikronnak nevezett dél-afrikai változatának megjelenése miatt.

Read More »

Leave a Reply