Piaci körkép: elpattant napi mélypontjáról a DE30

● Alacsonyabban forognak az európai tőzsdék
● A DE30 esése 15.800 pontnál állt meg
● A Siemens és a Duerr felvásárlásokra készül

Mínuszban járnak az európai részvénypiacok kedden az ázsiai tőzsdék gyenge teljesítményét követve. Európában ugyanakkor az indexek el tudtak távolodni napi mélypontjaiktól és már csak minimális veszteségeket mutatnak a tegnapi záróárakhoz képest. A kontinens keleti felén az orosz és a lengyel tőzsde már pluszban forog.

Második napja esik a DE30, de a kereskedés elején látott gyors eladásokat később emelkedés követte, így az index ugyan a tegnapi záráshoz képest még mínuszban van, de a 33 periódusos mozgóátlagon (H4 intervallumon) és a felfelé tartó trendvonalon már sikerült átjutnia.

Forrás: xStation5

A legutóbbi lokális csúcs áttörése (15.950 pontnál) azt jelezné, hogy a korrekció a véget ér. Ilyen forgatókönyv esetén a rövidtávú ellenállást 16.000 pontnál érdemes figyelni, itt található a júliusi korrekció 127,2%-os külső visszatérési szintje. A 15.800 pont körüli zóna, ami a mai esést is megállította, továbbra is a rövidtávú kulcstámasz.

Vállalati hírek

Matthias Rebellius, a Siemens (SIE.DE) igazgatósági tagja elmondta, hogy a társaság felvásárlási célpontokat keres a szoftverfejlesztési üzletágban és az elektromos autók töltőberendezéseihez kapcsolódóan. A Siemens szeretné bővíteni az okos infrastruktúra megoldásait, mert azt tapasztalják, hogy egyre nagyobb az igény az úgynevezett okosotthonokra. Rebellius azt is közölte, hogy a Siemens nem határozott meg pénzügyi keretet az akvizíciókra.

Dietmar Heinrich, a Duerr (DUE.DE) pénzügyi igazgatója közölte, hogy a cég egy orvosi berendezéseket gyártó cég felvásárlását fontolgatja, mivel szeretné növelni piaci részesedését ebben a szegmensben.

Elemzői lépések

● A Henkel (HEN3.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “eladás”-ra rontotta a Societe Generale. A célár 79 euró.
● A Varta (VAR1.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “vétel”-re javította a DZ Bank. A célár változatlanul 145 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Varta (VAR1.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Piaci körkép: fordult a kocka

A hétvégén enyhén csökkentek a koronavírus új variánsa miatti aggodalmak, ennek eredményeképpen pedig azok a részvények, amelyek pénteken komolyabb elmozdulásokat produkáltak valamelyik irányba, most az ellentétes oldalra kerültek.

Read More »

Különjárattal viszik haza a Dél-Afrikában rekedt román állampolgárokat

A román kormány a Tarom légitársaságtól bérelt különgépet indított útnak hétfő hajnalban Dél-Afrikába, hogy az ott rekedt román állampolgárokat hazaszállítsa, miután a legtöbb európai ország felfüggesztette a térségből érkező járatokat a koronavírus eddigieknél fertőzőképesebbnek tartott, omikronnak nevezett dél-afrikai változatának megjelenése miatt.

Read More »

Leave a Reply