Piaci körkép: a német állam eladja Lufthansa részvényeit

● Mínuszban az európai tőzsdék
● A DAX 16.000 pont alatt forog
● A német állam csökkenti részesedését a Lufthansában (LHA.DE)

Az európai indexek borús hangulatban kezdték a hetet, miután Kínából kiábrándító makroadatok érkeztek, valamint a járvánnyal kapcsolatos hírek és a geopolitikai feszültségek is nyomás alá helyezték a tőzsdéket. A napi új fertőzések száma Németországban május óta nem látott mértékben emelkedett, de a befektetőket az afgán kormányzat hirtelen összeomlásának geopolitikai következményei is aggasztják, a tálibok ugyanis a hétvégén a fővárosban, Kabulban is átvették a hatalmat. Adatfronton a kínai ipari termelés okozott negatív meglepetést, a gyári aktivitás 2020 augusztusa óta a legkisebb mértékben bővült a kiskereskedelmi forgalom növekedésének üteme pedig 7 hónapos mélypontra jutott.

A DE30 új történelmi csúcsot ütött pénteken, de a vevők nem tudták fenntartani a lendületet. Az index visszahúzódott és tesztelte az emelkedő trendcsatorna alsó határát, ami a 15.878,7 pontos lokális támasszal is egybeesik. Amíg az árfolyam e szint felett tartózkodik, további emelkedés is lehetséges. Másrészről, ha letörne ez a támasz, akkor a lefelé tartó mozgás begyorsulhat a következő támasz irányába, amely 15.800 pontnál található.

Forrás: xStation5

A Lufthansa (LHA.DE) árfolyama több mint 3%-ot esett ma, miután a Reuters megírta, hogy a német pénzügyi hatóságok a 20%-os állami részesedés negyedét értékesíteni kívánják a következő hetekben, miután pozitív fejlemények történtek a járvány kitörése után mentőcsomag igénybe vételére szoruló légitársaságnál.

A Delivery Hero (DHER.DE) múlt héten bejelentette, hogy nem kíván ajánlatot tenni a brit versenytárs Deliveroo felvásárlására. A Delivery Hero nem sokkal korábban jelezte, hogy 5% feletti részesedést szerzett a londoni tőzsdén bejegyzett rivális ételkiszállító társaságban.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Lufthansa (LHA.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek