Piaci körkép: megvan a Reebok vevője

● A DE30 újabb történelmi csúcsot ért el
● Az európai részvénypiacok tizedik napja emelkednek
● Az Adidas (ADS.DE) az Authentic Brands-nek adja el a Reebok márkáját

Tizedik napja emelkednek az európai piacok péntek délelőtt, a DE30 egyben újabb történelmi csúcsot ütött az amerikai inflációs adatokban látott megtorpanás és az erős vállalati  eredmények hatására. Az európai részvénypiacokon látható pozitív folyamatok ugyanakkor kontrasztban állnak az ázsiai piacok borús helyzetével, ahol a kínai hatóságok újabb üzleti szektorokat fenyegettek meg és a koronavírus delta variánsának terjedése is befolyásolta a piaci hangulatot.

A DE30 tovább folytatta emelkedését és újabb történelmi rekordot ért el ma, az index jelenleg az emelkedő trendcsatorna felső határát teszteli. Ha ezt is áttörné a német tőzsdemutató, akkor tovább gyorsulhat az emelkedés. Másrészről, ha a vételi erő gyengülne, akkor a legközelebbi támasz 15.800 pontnál fekszik.

Forrás: xStation5

Az Adidas (ADS.DE) az Authentic Brands-nek fogja eladni a Reebok márkát 2,5 milliárd dollárért a kiábrándító eladási számok miatt. Az ügyletet várhatóan 2022 elején zárják le. Az Adidas még 2006-ban szerezte meg a Reebokot 3,8 milliárd dollárért, mivel a német társaság fel kívánta venni a versenyt a konkurens Nike (NKE.US) sportruházati óriással.

A Deutsche Telekom (DTE.DE) aktív tárgyalásokat folytat holland részlegének eladásáról – közölte a cég vezérigazgatója, Tim Hoettges csütörtökön. “Egy tranzakció közepénél járunk Hollandiában, egy nagyon intenzív ajánlati szakaszban” – jelezte Hoettges, de további részleteket nem közölt.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és az Adidas (ADS.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Új elnöke lett a vezető román kormánypártnak

Florin Citu kormányfőt választotta a következő négy évre elnökévé szombaton a román kormány vezető erejét képező Nemzeti Liberális Párt (PNL). A feszült légkörű tisztújításon Citu 2878 szavazatot, ellenfele, a pártot négy éve vezető Ludovic Orban képviselőházi elnök 1898 voksot kapott.

Read More »

30 nap haladékot kapott az Evergrande

A 305 milliárd dolláros hiteltartozást felhalmozott Evergrande csütörtökön elmulasztotta egyik dollárkötvénye kamatainak kifizetését, ezzel közelebb került egy esetleges törlesztési csődhöz. A nemfizetés napjától 30 napos türelmi időszak indult, ha ez alatt nincs megoldás, jöhet a csőd. 

Read More »