A jó eredmény ellenére megütötték a Henkel részvényeit

Nőtt a Henkel német háztartás-vegyipari és kozmetikai konszern bevétele az idei első fél évben – közölte a cég, amely feljavította idei bevételnövekedési várakozását a globális gazdaság élénkülésének köszönhetően.

A Henkel csütörtökön arról számolt be, hogy 9 milliárd 926 millió euró értékesítési árbevételt ért el, ami 4,7 százalékkal felülmúlta az egy évvel korábbit. Az árfolyamhatások és a felvásárlások/befektetés-megszüntetések hatásainak kiszűrése utáni szerves (organikus) árbevétele 11,3 százalékkal nőtt. A szerves árbevétel kimagaslóan nagy mértékben, 21,5 százalékkal nőtt a fejlődő piacokon.

Az organikus árbevétel Nyugat-Európában 5,5 százalékkal, Kelet-Európában 17,6 százalékkal, Afrikában és a Közel-Keleten 26,4 százalékkal, Észak-Amerikában 3 százalékkal, Latin-Amerikában 21 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben pedig 20,8 százalékkal bővült.

„2021 első felében a Henkel továbbra is érintett volt a COVID-19 világjárványban. Ennek ellenére kétszámjegyű növekedést értünk el az árbevétel és az eredmény tekintetében. Az árbevételt nézve már sikerült túllépnünk a 2019-es válság előtti, devizahatásokkal kiigazított szintet.

Ez elsősorban dolgozóink világszerte kiemelkedő csapatszellemének és elkötelezettségének, valamint a sikeres fogyasztási és ipari márkáink és innovatív technológiáink kiegyensúlyozott és robusztus portfóliójának köszönhető” – mondta Carsten Knobel, a Henkel igazgatóságának elnöke.

Az idei első hat hónapban a korrigált kamat- és adófizetés előtti eredmény (korrigált EBIT) 20,1 százalékkal, az egy évvel korábbi 1 milliárd 191 millióról idén 1 milliárd 430 millió euróra emelkedett. A ragasztószergyártó üzletág szerves árbevétele 20,2 százalékkal, a szépségápolási üzletágé 5,2 százalékkal, a mosó- és háztartási tisztítószerek üzletágé pedig 3,9 százalékkal nőtt az idei első fél évben.

A Henkel az idei évi organikus árbevétel növekedési előrejelzését a korábbi 4-6 százalékról 6-8 százalékra javította csütörtökön, a várható EBIT-margint viszont fél százalékponttal csökkentette a 13,5-14,5%-os sávba, emiatt a részvény árfolyama 5%-os mínuszban is járt ma reggel – azóta némileg vissza tudott erősödni, de a tegnapi záráshoz képest még mindig jelentős veszteséget mutat.

A Henkel részényel árfolyamának alakulása (H1 grafikon). Forrás: xStation5

Forrás: MTI / Dow Jones / XTB

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »