Rontotta Kínára vonatkozó GDP várakozását a Goldman

A Goldman Sachs jelentősen rontotta Kína folyó negyedévi gazdasági növekedésével kapcsolatos előrejelzését – közölte a Bloomberg hírügynökség hétfőn.

A befektetési bank szerint a delta variáns terjedése az országban lényegesen visszafogja a lakossági kiadásokat, ami végeredményben a gazdaság növekedésének a lassulását eredményezi. Kínában vasárnap 125 új koronavírusos megbetegedést regisztráltak az egy nappal korábbi 96 után.

A Goldman most úgy véli, hogy a szeptember végével záródó három hónapban a kínai hazai össztermék (GDP) 2,3 százalékkal nő csupán az eddig várt 5,8 százalékos emelkedés helyett éves összevetésben, az idei utolsó negyedévre várt  gazdaságnövekedési számot ugyanakkor 5,8 százalékról 8,5 százalékra javította.

Összességében az idei évre várt kínai növekedési ütemet 8,6 százalékról 8,3 százalékra vitte le a Goldman. Kína 6 százalék körüli GDP-növekedési célt tűzött ki az idei évre.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »