Piaci körkép: rossz eredményt közölt a Commerzbank

● Pluszban az európai részvénypiacok
● A DE30 a 15.680 pontos ellenállást teszteli
● A Commerzbank gyenge negyedéves eredményt tett közzé

Emelkednek az európai piacok szerdán, a német index az egyik legjobban teljesítő tőzsdemutató 0,8% körüli emelkedésével, míg a spanyol IBEX az egyedüli, amelyik mínuszban forog a tegnapi záráshoz képest. A kereskedők megemelkedett volatilitásra számíthatnak, 14:15 körül, ekkor közlik ugyanis a júliusi amerikai munkaerőpiaci adatokat (ADP jelentés).

Erősödik ma a DE30 és újra a 15.680 pontos ellenállási zónát teszteli. Az index át tudott jutni a 15.645 pontos területen, ami a duplatető alakzat nyakvonalát alkotja, és most az említett 15.680 pontos ellenállásnál jár. Ennek a szintnek az áttörése megnyitná az utat a történelmi csúcsok újratesztelésére 15.800 pont környékén – a duplatető alakzatból számolt célár 15.820 pontra mutat.

Forrás: xStation5

Ma több makroadat is érkezik, ezek közül közül a legfontosabb az ADP jelentés lesz 14:15-kor, az előzetes becslések 700 ezer új munkahelyről szólnak július hónapra vonatkozóan.

Vállalati hírek

A Commerzbank (CBK.DE) mínuszban forog ma a gyenge második negyedéves eredményszámok publikálását követően. A német hitelező 527 millió eurós nettó veszteséget jelentett, kissé nagyobbat a várt 504 milliós mínusznál. Az árbevétel éves alapon 18,1%-kal csökkent 1,86 milliárd euróra, míg a működési kiadások 11%-kal 1,7 milliárd euróra nőttek. A magasabb költségszintet az átstrukturálás terhei és egyszeri leírások okozták. Másrészről viszont a nettó kamatbevételek 7%-os növekedéséről számolt be a Commerzbank.

A Siemens Energy (ENR.DE) közölte, hogy nagy valószínűséggel a korábban vártnál alacsonyabb harmadik negyedéves eredményt fog elérni  2021-ben. A cég azt is jelezte, valószínűtlen, hogy éves szinten elérik a 3-3,5% EBITDA margint. A bejelentés a Siemens Gamesa (SGRE.ES), a Siemens Energy leányvállalatának éves eredményvárakozásának csökkentését követte.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Siemens Energy (ENR.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Piaci körkép: tőkét emel a Lufthansa

Megnyugodtak a piacok kedden, a főbb európai tőzsdék elkezdték ledolgozni tegnapi veszteségeiket és 1-1,5% közötti emelkedést mutatnak. A Lufthansa bejelentette, hogy 2,1 milliárd eurós tőkeemelést hajt végre részvénykibocsátás formájában.

Read More »

Repülővel küldik vissza Texasból a haiti migránsokat

Texas állam és Mexikó határán több mint 12 ezer Haitiből érkező menekült zsúfolódott össze egy sátortáborban. A migránsok a Del Rio folyó alacsony vízállását kihasználva próbálnak az Egyesült Államokba jutni, de az amerikai hatóságok hétfőtől Haiti fővárosába, Port-au-Prince-be tartó repülőjáratokkal küldik vissza az embereket.

Read More »

Indul az oltáslottó Romániában

Októbertől a beoltottak számára rendezett nyereményjátékkal próbálják a koronavírus elleni vakcina felvételére ösztönözni a nagyrészt még mindig beoltatlan lakosságot. A román kormány ezen kívül étkezési utalványokat is bevet a cél érdekében, miközben az aktív fertőzöttek száma meredeken emelkedik.

Read More »

Kamatemelést várnak holnap az MNB-től

A Bank of America pénzügyi elemzőstábja hétfői helyzetértékelésében közölte: az MNB-nek a keddi kamatdöntő ülésen még határozott lépéseket kell tennie az eddigi szigorítási intézkedések hatékonyságának erősítésére. Szigorítást vár a Morgan Stanley is.

Read More »