Piaci körkép: jó eredménye ellenére esik a BMW

● Vegyes mozgás az európai tőzsdéken
● A DE30 a 15.565 pontos ellenállást teszteli
● A BMW és az Infineon jelentett ma

Vegyesen mozognak kedden az európai részvénypiacok, a német DAX (DE30) stagnál, a brit FTSE 100 (UK100) és a francia CAC40 (FRA40) emelkedik, a holland AEX (NED25) és a spanyol IBEX (SPA35) pedig mínuszban jár. Az ázsiai piacok borús hangulata nem gyűrűzött át Európába, de a befektetők továbbra is óvatosnak tűnnek.

A DE30 tegnapi esése megállt 15.500 pont körül a 200 órás mozgóátlagnál. Az index innen erősödni kezdett és jelenleg újra a 15.565 pontos ellenállás áttörésével próbálkozik. Ha bikáknak nem sikerül e fölé nyomni az árfolyamot, akkor ismét visszahúzás következhet az említett 15.500 pontos szint felé.

Forrás: xStation5

Ma nem érkeznek fontosabb makroadatok, így a kereskedés hátralévő része várhatóan csendes lesz. A 15.565 pontos szint áttörése esetén a következő figyelendő ellenállás a 15.645 pont körüli területnél található.

Vállalati hírek

A BMW (BMW.DE) jó eredményekről számolt be 2021 második negyedévére vonatkozóan, a német autógyártó 4,8 milliárd eurós nettó profitot jelentett (várt: 2,2 mrd euró), szemben a tavalyi II. negyedévben elért 0,212 mrd eurós veszteséggel. Az autó szegmens EBIT szerinti profitszintje 15,8%-ot ért el 43,1%-kal növekvő, 28.58 milliárdos árbevétel mellett.

A 2021-es BMW iX elektromos modell. Forrás: BMW Global

A BMW 44,7%-kal több autót (702.441 darabot) adott át, mint a tavalyi második negyedévben. A cég azt is közölte, hogy az egész éves működési profitszintet a korábban meghatározott 7-9% közötti célsáv tetejére várja.

Az Infineon Technologies (IFX.DE) is ma tette közzé negyedéves jelentését, melyben 2,72 mrd eurós árbevételről számolt be, szemben a tavalyi 2,17 milliárddal. A nettó nyereség 245 millió eurót lett a tavalyi 128 milliós veszteség után, a kiigazított EBIT szerinti eredmény pedig 220 millió euróról 496 millióra emelkedett. A kiigazított EBIT margin 10,1%-ról 18.2%-ra ugrott.

Az Infineon vezérigazgatója közölte, hogy a készletek továbbra is történelmi mélypontokon járnak, az ellátási láncokban tapasztalt problémák pedig lassítják a gyártást, főleg Ázsiában. A társaság a harmadik negyedéves árbevételt 2,9 milliárd euró környékére, a kiigazított EBIT margint pedig 19% közelébe várja. Az egész éves árbevétel 11 mrd euró körül alakulhat.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a BMW (BMW.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Piaci körkép: fordult a kocka

A hétvégén enyhén csökkentek a koronavírus új variánsa miatti aggodalmak, ennek eredményeképpen pedig azok a részvények, amelyek pénteken komolyabb elmozdulásokat produkáltak valamelyik irányba, most az ellentétes oldalra kerültek.

Read More »

Különjárattal viszik haza a Dél-Afrikában rekedt román állampolgárokat

A román kormány a Tarom légitársaságtól bérelt különgépet indított útnak hétfő hajnalban Dél-Afrikába, hogy az ott rekedt román állampolgárokat hazaszállítsa, miután a legtöbb európai ország felfüggesztette a térségből érkező járatokat a koronavírus eddigieknél fertőzőképesebbnek tartott, omikronnak nevezett dél-afrikai változatának megjelenése miatt.

Read More »

Leave a Reply