Nehéz második félévre számít a Heineken

A Heineken várakozások feletti első féléves eredményt tett közzé ma, de az év hátralévő részére nehéz körülményekre számít az emelkedő költségszintek és a koronavírus-járvány további negatív hatásai miatt.

A holland sörgyártó, ami a Heineken kívül több más sörmárkát (Amstel, Birra Moretti, Edelweiss, Gösser, …) is birtokol, az egyszeri költségekkel nem számolva a működési profit duplázódásáról számolt be és 1,63 milliárd eurós nyereséget ért el, jelentősen meghaladva az 1,22 milliárdos elemzői konszenzust.

„A sörmárkák forgalma 9,6%-kal nőtt, ezen belül a Heineken sörök értékesítése 19,6%-kal emelkedett, több mint 50 piacon sikerült kétszámjegyű növekedést elérni. ” – ondta el Dolf van Den Brink, a Heineken vezérigazgatója.

https://www.instagram.com/p/CQyfD1uMKNI/

Emelkedő költségek

A pozitív első féléves adatok ellenére a Heineken rázósabb második félévre számít, az anyagköltségek emelkedése már 2021 hátralévő részében is éreztetni fogja hatását és 2022-ben is magasabb árupiaci árfolyamokkal tervez a cég, ami a profitszinteket is nyomás alá helyezi. E mellett a marketing és értékesítési költségek is emelkedni fognak az eredeti terveknek megfelelően, így idén már nem növekedés, hanem az értékesítés támogatása lesz a középpontban.

Mindezek következtében a Heineken a második félévben már a tavalyinál alacsonyabb működési nyereségre számít, és ahogy korábban is jelezték, az éves eredményszámok a 2019-es szintek alatt maradnak.

A teljes cikk angol nyelven a Capital.com oldalán olvasható.

Próbálja ki a tőzsdei kereskedést a Capital.com-nál!
A regisztrációs felület ide kattintva érhető el.  
Kockázati figyelmeztetés
Az ezzel a szolgáltatóval CFD-kereskedelmet folytató lakossági befektetők 78,77%-a veszteséget szenved. Gondolja át, hogy megéri-e megkockáztatnia a veszteséget. A különbözeti (CFD) ügyletekkel folytatott kereskedés kockázatos, és adott esetben a befektetett tőke teljes egészét is elveszítheti. A lehetséges veszteség nagysága a letét összegére korlátozódik.
A határidős OTC-instrumentumokkal végzett tranzakciók kockázatosak, és nemcsak nyereséget, hanem veszteségeket is eredményezhetnek. A múltbeli nyereség nem garantálja a jövőbeli nyereséget. Vegye igénybe a Capital.com képzési szolgáltatásait a kockázatok megértéséhez, még mielőtt kereskedni kezdene.
A Capital Com (UK) Limited egy Angliában és Walesben 10506220 cégjegyzékszám alatt bejegyzett társaság. A vállalat tevékenységét a brit pénzügyi felügyelet, a Financial Conduct Authority (FCA) engedélyezte és szabályozza 793714-es regisztrációs szám alatt.
A Capital Com SV Investments Limited egy HE 354252 cégjegyzékszám alatt bejegyzett ciprusi társaság. A vállalat a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság (CySEC) 319/17 szám alatt kibocsátott engedélye alapján és szabályozásának megfelelően folytatja tevékenységét. Capital Com SV Investments Limited, cégjegyzékszám: 354252, bejegyzett cím: 28 Octovriou 237, Lophitis Business Center II, 6. emelet, 3035, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »