Pluszban várják a tőzsdék az EKB mai döntését

● Pluszban az európai piacok
● A DE30 esésének már több mint felét ledolgozta
● Az EKB 13:45-kor jelenti be kamatdöntését

Csütörtökön is folytatják felépülésüket az európai részvénypiacok, a Wall Street tegnapi emelkedése és az ázsiai piacok ma reggeli jó teljesítménye is javította a hangulatot. A német DE30 az egyik legjobban teljesítő index Európában, jelenleg 0,8%-os pluszban forog. A brit FTSE 100 (UK100) és a lengyel WIG20 (W20) kissé lemaradtak, csak 0,2-0,3% közötti emelkedést mutatnak.

Az EKB ülése a mai nap kulcsfontosságú eseménye, a kamatdöntés 13:45-kor érkezik, majd 14:30-kor kezdődik a sajtótájékoztató. Az EKB ma azért kap kiemelt figyelmet, mert a jegybank nemrég arra utalt, hogy változások történhetnek az iránymutatásban, azaz módosulhat a monetáris stratégia.

A DE30 folytatja gyors felépülését a legutóbbi eladási hullámból, az index tegnap át tudott jutni a 15.425 pontos árzónán és ezzel az esés felét ledolgozta. A DE30 most egy újabb fontos, középtávú ellenállást közelít, amit a 2021 májusában indult emelkedő szakasz 23,6%-os visszatérési szintje jelez.

Forrás: xStation5

A befektetők megemelkedett volatilitásra számíthatnak az EKB kamatdöntésének bejelentésekor (13:45) és ezt követően Christine Lagarde sajtótájékoztatója idején is (14:30-tól).

Az Amadeus Fire (AAD.DE) 7% feletti mértékben erősödik ma, miután a társaság közzétette első féléves eredményszámait. A cég 178,4 millió eurós árbevételt generált 2021 első félévében, ami 29,8%-os emelkedés a tavalyi azonos időszakhoz képest. A működési EBITDA 29,5 millió eurót ért el, közel 70%-kal javult tavalyhoz képest. Az EBITDA ráadásul 68%-kal javult a járvány előtti időszakhoz, 2019 első félévéhez képest is.

A nettó eredmény éves alapon 122%-kal nőtt 15,5 millió euróra, az egy részvényre jutó eredmény (EPS) pedig a tavalyi 1,33 euróról 2,68 euróra ugrott. A társaság közölte, hogy a pozitív eredmények az összes üzletágra jellemzőek voltak. Az Amadeus Fire megemelte éves eredményvárakozását, és immár legalább 50%-os EBITDA-növekedést vár 2021-ben.

A BASF (BAS.DE) tegnap bejelentette, hogy együttműködést indított a Cellforce Grouppal, a Porsche és a Customcells közös vállalkozásával.  A partnerség célja nagyteljesítményű akkumulátorok fejlesztése elektromos járművekhez. A BASF alapanyagokat szállít majd, míg a Cellforce a gyártást fogja végezni.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és az Amadeus Fire (AAD.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Célegyenesben a veszteséges Air India privatizációja

Az indiai kormányzat még a koronavírus-járvány előtt jelentette be, hogy teljes egészében megválna az Air India légitársaságtól, amely már a vírusválság előtt is jelentős adósságot halmozott fel. Korábban a tulajdonrész felének értékesítésével próbálkoztak, de akkor nem akadt egyetlen ajánlattevő sem.

Read More »