Dubaiban nyitott regionális irodát az XTB (x)

Az XTB MENA Limited megkapta a Dubai Financial Services Authority (DFSA) engedélyét, és új regionális irodát nyitott a MENA (Middle East & North Africa) piacon, így júliustól globális befektetési lehetőségeket kínál a közel-keleti és észak-afrikai ügyfelek számára.

Az XTB Csoport – tőzsdén jegyzett bróker, amely a deviza-, index- és árutőzsdei instrumentumok széles skáláját kínálja a részvényektől az ETF-ekig – bejelenti, hogy a Dubai Financial Services Authority (DFSA) 3a kategóriás engedélyt adott a Dubai Nemzetközi Pénzügyi Központban (DIFC) bejegyzett XTB MENA Limited nevű leányvállalatának.

2021. július 11-én az XTB MENA Limited értesítést kapott a DFSA-tól, amely megerősítette, hogy az engedélyt 2021. július 8-i hatállyal megadták. A kulcsfontosságú regionális pénzügyi hatóság jóváhagyása egyben az XTB közel-keleti és észak-afrikai regionális irodájának
megnyitását is jelenti, amely a DIFC-ben jegyzett.

„Ma egy nagyon fontos lépést tettünk globális fejlődési stratégiánk folytatásában a DFSA engedélyének megszerzésével, amely lehetővé teszi az XTB számára, hogy szolgáltatásait a MENA régió ügyfeleinek is felkínálja. Új irodánk megnyitásával a DIFC-ben szoros kapcsolatot építhetünk ki ügyfeleinkkel, világszínvonalú technológiát és a legjobb minőségű támogatást nyújtva számukra.

Örülünk annak is, hogy ezt a projektet Achraf Drid segítségével kezdhetjük meg, akiben a legnagyobb bizalmat élvezzük, és biztosak vagyunk
benne, hogy az XTB márka nagyszerű nagykövete lesz a régióban” – mondta Omar Arnaout, az XTB vezérigazgatója.

Az XTB MENA Limitedet Achraf Drid, a MENA, deviza- és befektetési piacok területén legtapasztaltabb szakembere vezeti majd. Az XTB-hez való csatlakozása előtt Achraf Drid számos vezetői pozíciót töltött be a régió pénzügyi intézményeiben, ahol kivételes képességeket és kompetenciákat fejlesztett ki a stratégiai tervezés, az üzletfejlesztés és az értékesítés területén.

Egy erős helyi marketing, értékesítési és ügyfélszolgálati csapattal együtt ő lesz a felelős az XTB MENA Limited további növekedéséért.

„Az XTB belépésével a MENA-régióba a helyi befektetők olyan partnerre tettek szert, amelyre sokan vártak – egy megbízható, tapasztalt globális pénzintézetre, amely számos szabályozott piacról származó szilárd és sikeres tapasztalattal rendelkezik. Az XTB tökéletes választás a helyi befektetők számára – mivel megbízható, tőzsdén jegyzett vállalat, amely magas szintű befektetési lehetőségeket kínál – egy igazi egyablakos üzlet a befektetők számára” – mondta Achraf Drid, az XTB MENA vezérigazgatója.

Az XTB MENA Limited júliustól kínálja fel befektetési ajánlatát a MENA-régióbeli ügyfelek számára. A helyi befektetők több mint 1600 instrumentumhoz, köztük Forex termékekhez és számos más CFD eszközhöz is hozzáférhetnek. A MENA-régióból érkező ügyfeleknek először lesz lehetőségük az XTB díjnyertes xStation és xStation Mobile platformjainak használatára. Mindkét platform, valamint az ügyfélszolgálat és a támogatás arab és angol nyelven is elérhető lesz, így az első naptól kezdve megfelel az XTB legmagasabb szintű globális támogatási szabványainak.

2021 első negyedévében az XTB Csoport 19,5 millió eurós konszolidált nettó nyereségről és 40,8 millió eurós bevételről számolt be. Ebben az időszakban a Csoport rekordszámú, 67 231 új ügyfelet jegyzett, ami 75,0%-os növekedést jelent negyedéves összehasonlításban (Q/Q), és a története során először fordult elő, hogy negyedéves szinten több mint 100 000 ügyfél fektetett be aktívan az XTB-nél.

Kockázati felhívás
A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. Ennél a szolgáltatónál a lakossági befektetői számlák 78%-án veszteség keletkezik a CFD-kereskedés során. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »