Piaci körkép: még mindig chiphiánnyal küzd a BMW

● Pluszban az európai tőzsdék
● A DE30 15.300 pont felett jár
● Az SAP közzétette második negyedéves eredményszámait

Magasabban forognak ma az európai részvénypiacok, ezzel második napja folyik a hétfői zuhanásból történő felépülés. A nyugat-európai blue chip indexek többsége 1% feletti pluszban jár, a német DE30 kissé lemaradóban van 0,7%-os erősödésével. A gazdasági naptár ma szinte teljesen üres, semmilyen fontosabb adat nem kerül publikálásra.

Forrás: xStation5

A DE30 folytatja felépülését a múlt hét végén elindult globális eladási hullámból. Tegnapi elemzésünkben kiemeltük, hogy az index gyakran reagál a 2021 májusában elindult emelkedő szakaszból számolt  Fibonacci szintekre, és ezt a mai árfolyammozgás is megerősíti. A DE30 a mai nyitás előtt az 50%-os és a 61,8%-os visszatérési szintek közötti ingadozott, majd egy erőteljes vételi hullám indult, amivel az indexnek sikerült felfelé áttörnie az 50%-os visszatérési szintet is. Ezután viszont elfogyott a lendület, így egy újabb visszahúzás és az 50%-os szint újratesztelése sem zárható ki. Ha viszont az emelkedő mozgás folytatódna, akkor a 38,2%-os visszatérési szintet érdemes figyelni 15.420 pontnál.

Vállalati hírek

Az SAP (SAP.DE) az árbevétel csökkenéséről számolt be 2021 második negyedévére vonatkozóan, a 2020 Q2-es árbevétel 6,74 milliárd euró volt, míg idén ebben az időszakban 6,67 mrd-os árbevételt ért el a cég. A felhő szolgáltatásból származó bevételek az előző évi 2,04 mrd euróról 2,28 mrd euróra nőttek, a szoftverüzletág bevétele viszont 773 millióról 650 millió euróra csökkent. A csoport működési eredménye szintén csökkent, a 2020 Q2-es 1,96 milliárd euróról 1,92 mrd euróra.

A BMW (BMW.DE) közölte, hogy a továbbra is fennálló félvezetőhiány miatt mintegy 10.000 autó legyártásának befejezése csúszik üzemeiben. A társaság összesítése szerint az idei évben eddig körülbelül 30 ezerrel kevesebb autót gyártottak le a chiphiány miatt.

A Volkswagen (VOW1.DE) közölte, hogy 2021 első félévében háromszor annyi elektromos autót szállítottak le, mint 2020 első félévében. A leszállított  akkumulátoros elektromos modellek (BEV) darabszáma 170 900 volt az idei első félévben.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója az SAP (SAP.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek

Kilőtt a Kia nyeresége

A dél-koreai autógyártó Kia Corporation nettó profitja a tavalyi összeg több mint tízszeresére nőtt az idei második negyedévben. Az óriási ugráshoz persze a tavalyi alacsony bázis is hozzájárult, de idén igen erős a kereslet a gyártó SUV modelljei iránt.

Read More »

Még jobban megszűrik a turistákat a horvátok

Hétfőtől a magas fertőzöttségi arányt regisztráló, nem európai uniós országokból, például Nagy-Britanniából és Oroszországból érkezőknek a határátlépésnél az oltási igazolás mellett negatív PCR-tesztet is fel kell mutatniuk. Az emelkedő esetszámok miatt négy dalmát megyében szigorítanak a gyülekezési feltételeken is, a részleteket pénteken ismertetik.

Read More »