Piaci körkép: távolsági drónokkal erősítene a Deutsche Post

● Felpattanással próbálkoznak az európai piacok az eladási hullám után
● A DE30 reggel óta visszacsúszott
● A Deutsche Post a nagy távolságon bevethető drónok lehetőségeit vizsgálja

Megszakadt a piacok tegnapi esése, az európai indexek a veszteségek ledolgozásával próbálkoznak. A főbb nyugat-európai indexek 1% feletti pluszban jártak a mai nyitás után, de a nyereségek nagy része azóta elpárolgott.

A DE30 esését a 2021 májusában indult emelkedő szakasz 78,6%-os visszatérési szintje által alkotott támasz állította meg. Az index ma megpróbált emelkedni és 1% feletti pluszban is járt az 50%-os visszatérési szint környékén, de a hangulat itt borússá vált és jelentős fordulat következett, a DE30 a 61,8%-os visszatérési szint alá húzódott vissza, azt jelezve, hogy újra a 78,6%-os szint tesztelése következhet.

Forrás: xStation5

Ahogy az a fenti grafikonon is látszik, a DE30 mozgása nagyon gyakran követi a visszatérési szintek által jelölt árzónákat, rövidtávon ezeket a fő szinteket érdemes szemmel tartani. A gazdasági naptár ma üres, de a volatilitás megnőhet kora délután, amikor az amerikai kereskedők is megjelennek a piacon.

Vállalati hírek 

A Volkswagen (VOW1.DE) közölte, hogy 2022-ben befejezik a Passat típusok gyártását az Egyesült Államokban. A Passat modelleket az 1970-es évektől kezdve értékesítették az USA-ban (kezdetben Volkswagen Quantum néven), de a szedánok iránti kereslet folyamatos csökkenése miatt a német gyártó úgy döntött, hogy a jövőben a SUV-okra és az elektromos autókra fókuszál.

Az RWE (RWE.DE) bejelentette, hogy a múlt heti németországi áradások megrongálták néhány üzemét. Egyes üzemek jelenleg csökkentett kapacitással működnek, de több üzemet teljesen le kellett állítani. Az RWE becslése szerint a károk mértéke 40-60 millió euró közötti. A cég azt is közölte, hogy 1 millió euróval támogatják az áradások által érintett német lakosságnak szóló vészhelyzeti programot.

A Reuters riportja szerint a Deutsche Post (DPW.DE) azt tervezi, hogy hosszabb távolságokon is drónokat vetne be a kiszállítások teljesítéséhez. A cég a repülő eszközöket gyártó bolgár Dronamics vállalattal folytat tárgyalásokat olyan drónok vásárlásáról, amelyek államhatárokon átívelő utakat is végrehajtanának. A Dronamics által tervezett drónok hatótávolsága 2.500 kilométeres és akár 350 kg súlyú csomagot is el tudnak szállítani.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója az RWE (RWE.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek