Piaci körkép: újra a járvány miatt zuhan Európa

● Mínuszban az európai tőzsdék
● Az emelkedő Covid-19 esetszámok nyomást helyeznek a piaci hangulatra
● A Lufthansa (LHA.DE) több mint 3%-ot esett

Erős eladói nyomás alatt kezdték a hetet az európai indexek a koronavírus delta variánsának terjedése nyomán erősödő aggodalom közepette. Az olajipari óriások, mint a BP (BP.UK) és a Royal Dutch Shell (RDSA.UK) 2% feletti mértékben esnek, miután az OPEC+ országai vasárnap megegyeztek az olajkitermelési szintek fokozatos növeléséről, augusztustól kezdve.

A befektetők a közelgő német választásokra is figyelnek, ahol az elmúlt heti árvizek a politikai színteret is befolyásolják, a jobbközép előnye a Zöldekkel szemben 10%-ra csökkent. Angliában pedig a tervek szerint feloldották a járványügyi korlátozásokat annak ellenére, hogy a fertőzések száma újra magas és emelkedő tendenciát mutat, az aktív fertőzöttek száma újra 900 ezer felett jár.

A DE30 ma már több mint 2%-ot esett ma és ezzel két hónapos mélypontra került a koronavírus-járvány újbóli erősödése miatt. Az index lefelé áttörte a hosszútávú emelkedő trendvonalat, ami így már a legközelebbi ellenállásként funkcionál majd az 1:1 piaci szerkezet alsó határát tesztelte. Ez a szint is elesni látszik, a következő támasz 15.123 pontnál található, az árfolyam jelenleg éppen itt tartózkodik. Forrás: xStation5

Forrás: xStation5

A Lufthansa (LHA.DE) részvényei 3% feletti mértékben esnek a delta variáns gyors terjedése miatt, mivel ez visszafoghatja az utazási kedvet és lassíthatja a gazdaság felépülését. Pénteken az utazási szolgáltatók részvényei még emelkedtek, miután az amerikai elnök Joe Biden utalást tett arra, hogy újraindíthatják a transzatlanti járatokat.

A Volkswagen AG (VOW3.DE) arra számít, hogy a következő hat hónapban javul majd a chip ellátás.

“Reméljük, hogy a kínálati válság ezen a nyáron eléri mélypontját és a második félévben már javulni fog a helyzet” – mondta el a Volkswagen kínai részlegének vezetője, Stephan Woellenstein, aki azt is közölte, hogy augusztustól kezdve a cég új beszállítótól kapja majd a chipeket, ennek köszönhetően pedig már szeptembertől javulhat az ellátás.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Lufthansa (LHA.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Lezárta kamatemelési ciklusát az MNB

Keddi ülésén 125 bázisponttal 13 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. A testület megítélése szerint az alapkamat jelenlegi szintjével a kamatkondíciók kellően szigorúvá váltak, ami biztosítja az inflációs cél elérését.

Read More »

Bizonytalan emelkedés a német tőzsdén

A keddi kereskedés mérsékelt emelkedést hozott a német piacon, a befektetők figyelme ma az USA-ból érkező adatokra összpontosul, délután különösen a tartós fogyasztási cikkek megrendelései és a Conference Board fogyasztói bizalmi indexe mozgathatja meg az árfolyamokat.

Read More »