Piaci körkép: erős évet vár a Puma

● Próbálnak helyreállni a piacok a tegnapi eladási hullám után
● Az eurózóna inflációja 1,9% lett
● A Puma (PUM.DE) megemelte éves eredményvárakozását

Európai társaihoz hasonlóan felpattanással próbálkozik pénteken a német DE30, a befektetők fókuszában az eurózóna inflációs adata és a vállalati eredmények állnak. A Richemont (CFR.CH) részvényei 2%-kal emelkednek, miután a luxuscikkeket forgalmazó cég negyedéves eladásai több mint megduplázódtak, amihez  a cég ékszermárkáinak amerikai kontinensen tapasztalt erős teljesítménye is hozzájárult.

Eközben a Rio Tinto (RIO.UK), ami világ legnagyobb vasérc kitermelője 76,3 millió tonna acélgyártáshoz szükséges alapanyagot exportált a második negyedévben, ami 12%-kal kevesebb az egy évvel korábbi értéknél. A csökkenés okai a heves esőzések, a munkaerőhiány és a kulturális örökséghez való új hozzáállás. Adatfronton az eurózóna inflációja jelet meg ma, ami júniusban kissé csökkent az előző hónaphoz képest, amikor 2%-ra, két és fél éves csúcsra emelkedett az árindex, az EU kereskedelmi mérlegének májusi többlete pedig a visszaeső export következtében csökkent.

A német DE30 egy bátortalan felpattanást mutatott pénteken az előző napi 1%-os esés után, az index a 15.585 pontos támaszról pattant el és az 50 (zöld vonal) és 200 (piros vonal) periódusos mozgóátlagok fölé jutott. Ha jelenlegi hangulat kitart, a felfelé tartó mozgás kiterjedhet a 15.740 pontos ellenállásig vagy akár a 15.809 pontnál beállított történelmi csúcsig is. Forrás: xStation5

Forrás: xStation5

A Puma (PUM.DE) a második negyedévben, leginkább Észak-Amerikában tapasztalt keresletnövekedésnek köszönhetően megemelte az idei évre vonatkozó árbevétel-várakozását. A devizahatásoktól tisztított második negyedéves eladások közel megduplázódtak és 1,589 mrd eurót értek el, az EBIT szerinti eredmény 109 millió eurós profitba fordult. A Puma közölte, hogy immár az eladások 20%-os növekedését várják erre az évre, szemben a korábban jelzett 15% körüli növekedéssel, míg az adózás és kamatfizetés előtti eredmény (EBIT) 400 – 500 millió euró között lehet.

A Deutsche Bank AG (DBK.DE) olyan pénzügyi instrumentumokat adott el a spanyol Palladium Group hotelláncnak, amelyek veszteségekhez vezettek. A Bloomberg szerint ezzel tovább szélesedett azon társaságok köre, amelyek a devizakockázatok csökkentése érdekében létrehozott termékek miatt jártak rosszul. A Palladium bejelentette, hogy ügyvédeivel tárgyal és azt mérlegelik, hogy megpróbálnak kártalanítást elérni a banknál a veszteségük mértékéig.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Puma (PUM.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Sokan szavaznak levélben az idei német választáson

A német választók szeptember 26-án, jövő vasárnap szavazhatnak majd személyesen a Bundestag összetételéről, de a választás valójában már augusztus 16-án elkezdődött - ekkor nyílt meg a levélszavazás lehetősége. Az előzetes jelek szerint a koronavírus-járvány miatt minden korábbinál többen szavaznak levélben.  

Read More »

Célegyenesben a veszteséges Air India privatizációja

Az indiai kormányzat még a koronavírus-járvány előtt jelentette be, hogy teljes egészében megválna az Air India légitársaságtól, amely már a vírusválság előtt is jelentős adósságot halmozott fel. Korábban a tulajdonrész felének értékesítésével próbálkoztak, de akkor nem akadt egyetlen ajánlattevő sem.

Read More »