Piaci körkép: profit warning miatt zuhan a Siemens Energy

● Mínuszban az európai tőzsdék
● A német DE30 a pici geometria alá esett és a 200 órás mozgóátlagot teszteli
● A Siemens Energy profit warning miatt esik

Mínuszban forognak az európai tőzsdék csütörtökön az ázsiai piacok vegyes teljesítménye után. A német DAX (DE30), a spanyol IBEX (SPA35) és az olasz FtSE MIB (ITA40) több mint 0,7%-os mínuszban járnak, egyedül a svéd index tud apró nyereséget felmutatni Európában.

A mai makrogazdasági naptár szellős. A befektetők számíthatnak néhány adatra az Egyesült Államokból, például a munkanélküli kérelmek száma érkezik 14:30-kor és az ipari termelési adat 15:15-kor, de ezek ritkán mozgatják meg jelentősebben a piacokat. Powell érkezik még a kongresszusba féléves meghallgatása második napjára, de a tegnapi beszéd nem tartogatott meglepetéseket és ez várhatóan így lesz ma is.

Úgy tűnik, a bikák nem tudták megvédeni a DE30 15.750 pontnál található támaszát, a német index esésnek indult a nap elején és teszteli a 200 órás mozgóátlagot a 15,650 pontos területen (lila vonal). Az index innen próbált visszakapaszkodni, de nem jutott túl a 15.675 pontos árzónán.

Forrás: xStation5

Megjegyzendő, hogy a DE30 lefelé áttörte az overbalance-szerkezet alsó határát, ami rövidtávú trendfordulóra utal. Ha az esés mélyülne, a rövidtávú támaszok a 15.615 pontos és a 15.520 pontos szinteken találhatók.

Vállalati hírek

A Daimler (DAI.DE) közzétette előzetes EBIT eredményszámait a II. negyedévre vonatkozóan, és a számok sokkal jobbak lettek a várakozásoknál. Az adózás és kamatfizetés előtti eredmény 5,19 milliárd eurót ért el a második negyedévben, míg a piac 3,91 milliárdos értékre számított. A kiigazított árbevételarányos jövedelmezőség a Mercedes-Benz Cars & Vans (autók és furgonok) részlegnél 12,8% lett, míg a Trucks & Buses (teherautók és buszok) részlegnél 8.3%. A társaság a félvezetőhiányt magasabb árakkal tudta ellensúlyozni. A Daimler július 21-én teszi közzé teljes jelentését.

Esnek ma a Siemens Energy (ENR.DE) részvényei, a cég a német blue chip index legrosszabbul teljesítő komponense. A Siemens Energy bejelentette, hogy a nyersanyagok áremelkedése miatt valószínűtlen, hogy a cég elérné a korábban 2021-re várt profitszintek alsó, 3-5% közötti határát. A Siemens Energy (ENR.DE) 10% körüli mínuszban forog ma a profit warning következtében.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Siemens Energy (ENR.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek

Kilőtt a Kia nyeresége

A dél-koreai autógyártó Kia Corporation nettó profitja a tavalyi összeg több mint tízszeresére nőtt az idei második negyedévben. Az óriási ugráshoz persze a tavalyi alacsony bázis is hozzájárult, de idén igen erős a kereslet a gyártó SUV modelljei iránt.

Read More »

Még jobban megszűrik a turistákat a horvátok

Hétfőtől a magas fertőzöttségi arányt regisztráló, nem európai uniós országokból, például Nagy-Britanniából és Oroszországból érkezőknek a határátlépésnél az oltási igazolás mellett negatív PCR-tesztet is fel kell mutatniuk. Az emelkedő esetszámok miatt négy dalmát megyében szigorítanak a gyülekezési feltételeken is, a részleteket pénteken ismertetik.

Read More »