Piaci körkép: történelmi csúcsa közelében a német tőzsde

● Alacsonyabban mozognak az európai tőzsdék
● A DE30 visszahúzódik a történelmi csúcsról
● A Covestro megemelte éves eredményvárakozását

Jellemzően mínuszban járnak ma az európai részvénypiacok, a holland AEX (NED25), a brit FTSE 100 (UK100)
és a lengyel WIG20 (W20) jelentenek kivételt, a többi index visszahúzódott. Leggyengébben a spanyol Ibex (SPA35) teljesít 0,8%-os esésével. A mai nap fő makroeseménye az amerikai inflációs adat közlése lesz 14:30-kor és rövidtávú kiugrást okozhat a volatilitásban számos piacon, köztük a részvénypiacokkal.

A DE30 ralizott tegnap délután és tesztelte a június közepén beállított történelmi csúcsot 15.800 pont környékén, a német index azonban nem tudta áttörni ezt a szintet és egy kis visszahúzás figyelhető meg a mai napon. A rövidtávú támasz 15.750 pontnál található és ez eddig meg is tartotta az indexet. Az említett 15.800 pontos szint továbbra is rövidtávú ellenállás, ha ezt sikerülne áttörni, akkor új csúcsok felé mozdulhatna az árfolyam, ez esetben a rövidtávú ellenállás 15.960 pontnál lenne, amit a június második felében lezajlott korrekciós hullám 127,2%-os külső visszatérési szintje jelöl ki. A duplatető alakzat potenciális célára ennél mintegy 100 ponttal feljebb található.

Vállalati hírek

A Covestro (1COV.DE) az éves eredménybecslésének megemeléséről döntött az erős második féléves várakozások következtében. A Covestro az EBITDA szerinti eredményt a korábbi 2,2 -2,7 milliárd eurós sáv helyett immár 2,7 – 3,1 mrd közé várja, a szabad cash flow pedig 1,6 – 2,0 mrd euró között lehet, szemben a korábbi 1,3 – 1,8 mrd közötti becsléssel. Az értékesítési volumen várható növekedése változatlanul 10-15%. A társaság a második negyedéves EBITDA eredmény tekintetében 815 millió euró körüli értékre számít. A Covestro augusztus 6-án közli majd végleges számait.

A Delivery Hero (DHER.DE) megerősítette, hogy megkérte a hatóságokat a dél-koreai részleg értékesítési kötelezettségének halasztására. A társaság dél-koreai érdekeltségének eladására a konkurens Woowa Brothers felvásárlása miatt van szükség. A versenyjogi szempontból megkövetelt tranzakciót eredetileg augusztus 2-ig kellett volna lebonyolítani, de a cég 5 hónapos halasztást kér.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Covestro (1COV.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek