Piaci körkép: 1 milliárd eurós bírságot kapott a BMW és a VW

● Pluszban az európai  tőzsdék
● Az EKB elnöke, Lagarde beszél ma
● Az EU 1 milliárd dollárra bírságolta a Volkswagent (VOW3.DE) és a BMW-t (BMW.DE)

Magasabban indították a napot az európai indexek és próbálják ledolgozni a tegnapi masszív veszteségeket. A hír, miszerint a Pfizer (PFE.US) és a BioNTech (BNTX.US) a Delta variáns semlegesítését célzó oltáson dolgozik, javította a piaci hangulatot, mivel a koronavírus mutációi világszerte rossz hatással vannak a gazdasági felépülés folyamatára.

A tegnapi EKB jegyzőkönyv közlése után az Európai Központi Bank elnöke, Christine Lagarde ma beszédet tart 12 órától, a piacok pedig a monetáris politikára utaló megjegyzéseket figyelik. Eközben a G20 országok pénzügyminiszterei és jegybankárai ma Velencében gyűlnek össze egy kétnapos megbeszélésre, ahol több más téma mellett a globális vállalati adóreformot és a gazdaság helyreállásának folyamatát is megvitatják.

Forrás: xStation5

A német tőzsdeindex (DE30) heves lefelé tartó hullámokat produkált tegnap, de az eladók nem tudták áttörni a 15.280 pontnál lévő támaszt és innen újra a vevők jutottak az irányításhoz. A kereskedés első óráiban az index áttörte a 15.450 pontnál induló konszolidációs sáv alját és már a 15.580 pontos lokális ellenállás felé tart, ami egybeesik az 50 (zöld vonal) és a 200 (piros vonal) periódusos mozgóátlagokkal is.
Ha ezt a szintet is sikerülne áttörni, akkor az emelkedés begyorsulhat a sáv teteje, 15.740 pont felé. Forrás: xStation5

Az Európai Bizottság tegnap összesen 1 milliárd dolláros bírsággal sújtotta a BMW AG (BMW.DE) és a Volkswagen AG (VOW3.DE) autógyártókat, valamint a VW Porsche és Audi részlegeit, miután kiderült, hogy mindkét cég hátráltatta a versenyt az emisszió-menedzselési rendszerek fejlesztésében.

A Daimler (DAI.DE), a Volkswagen (VOW3.DE) és a Volvo Group teherautó üzletágai közös vállalkozást hoznak létre a kamionok és buszok nagyteljesítményű töltésére szolgáló európai töltőhálózat fejlesztésére.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Volkswagen (VOW3.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek