Piaci körkép: esésben a DE30 az EKB stratégiai bejelentése előtt

● Alacsonyabban forognak az európai részvények
● Az EKB várhatóan ma jelenti be új inflációs célját
● A Suedzucker (SZU.DE) nyomás alatt forog a gyenge negyedéves eredmények miatt

Éles eséssel kezdték a napot az európai indexek az EKB stratégiai bejelentése előtt, ami várhatóan az inflációs cél 2%-a történő módosítását tartalmazza majd a jelenlegi 2% alatti, de ahhoz közeli mértékről – ez pedig elméletben lehetőséget adna az EKB-nak ahhoz, hogy megengedjék az inflációs mutatók kilengését. Eközben a befektetők a Fed jegyzőkönyvének megállapításait is emésztik, illetve aggodalmak merültek fel a kínai gazdaság lassuló növekedésével kapcsolatban is, miután a kínai jegybank monetáris lazításra tett utalást.

A DE30 éles esést mutatott ma röviddel a kereskedés kezdete után és a kereskedési sávjának alsó határát teszteli a 15.450 pontos területnél. Ha elesne ez a támasz, az esés begyorsulhat a következő támaszig, amely 15.280 pontnál található. Másrészről, ha a vevők itt meg tudják állítani az esést, akkor újabb felfelé tartó hullám indulhat 15.650 pont irányába.

Forrás: xStation5

A Suedzucker (SZU.DE) részvényei több mint 3,5%-ot estek, miután Európa legnagyobb cukorgyártója gyenge negyedéves eredményt tett közzé A társaság ugyanakkor arra számít, hogy a pénzügyi év során növekedni fognak a profitszintek.

A Lufthansa (LHA.DE) 1 milliárd eurós vállalati kötvénykibocsátást bonyolított le tegnap, javítva ezzel pénzügyi helyzetét, miután a koronavírus-járvány miatt állami mentőcsomagot kellett igénybe vennie. A társaság közölte, hogy a bevételt a likviditás erősítésére fogják használni.

A Deutsche Post – DHL (DPW.DE) megemelte rövid- és középtávú profitvárakozását, és újabb bónuszt fizet ki dolgozóinak. A logisztikai csoport várakozásai szerint az e-kereskedelem felívelése, melyet a koronavírus-járvány okozott, továbbra is kitart. A társaság a 2021-es működési nyereséget immár 7 milliárd euró fölé várja az előző becslésben szereplő 6,7 milliárd eurós értékkel szemben.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Suedzucker (SZU.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Piaci körkép: aggódik, de még kitart Európa

A DE30 éles eséssel kezdte a mai napot, de az index el tudott pattanni napi mélypontjáról a július közepén indult esés 50%-os visszatérési szintjének környékén (15.415 pont). Míg Ázsiában, leginkább Kínában borús a hangulat, úgy tűnik, Európában még nem adják fel a harcot a bikák.

Read More »