Piaci körkép: saját szoftverek fejlesztésébe fog a Daimler

Erősödtek az európai részvénypiacok csütörtökön délelőtt, a nyugat-európai blue chip indexek többsége 1% feletti nyereségben is volt ma, de a napi csúcsokról kissé visszaestek a tőzsdék.

Ennek ellenére délelőtt még a bikáké maradt az irányítás, a német DAX (DE30) és a francia CAC40 is 0,6%-os pluszban állt a tegnapi záráshoz képest, mostanra azonban enyhe mínuszt mutatnak a fenti indexek. A spanyol IBEX (SPA35) felülteljesítő Európában 0,9%-os emelkedésével.

Bár a DAX (DE30) ma délelőtt jól teljesített, a grafikon technikai képe szinte egyáltalán nem változott. A 15.750 pontos terület tesztelése után az index lefordult és tesztelte a legutóbbi emelkedő szakasz 38.2%-os visszatérési szintjét 15.425 pont körül. A medvék ezt a szintet már nem tudták áttörni, így az árfolyam elkezdett felépülni. A ma reggeli felpattanás újra a legutóbbi kereskedési sáv felső határa, azaz 15.635 pont fölé emelte az indexet, de ismét nem sikerült ezt megtartani és jött a fordulat.

Forrás: xStation5

A DAX (DE30) így továbbra is a rövidtávú, szűk kereskedési sávban mozog 15.530 és 15.635 pont között. Az ebből a sávból történő eddigi kitörések rövid életűek voltak mindkét irányban, felfelé a 15.750 pontos ellenállás, lefelé pedig a 15.425 pontos támasz jelentett akadályt, így a kereskedőknek érdemes óvatosnak lenniük, amíg a jelzett két szint egyikét nem sikerül áttörni.

Vállalati hírek

A Business Insider riportja szerint a Daimler (DAI.DE) saját szoftvert kíván fejleszteni járműveihez. A lépés a kínai és amerikai szoftverfejlesztő cégektől való függést hivatott csökkenteni. A Daimler 3.000 szoftverfejlesztő munkatársat kíván felvenni és a használt szoftverek 60%-át házon belül fejlesztené ki. A Daimler szóvivője megerősítette az újság értesüléseit.

A Reuters jelentése szerint az Adidas (ADS.DE) megkezdte a Reebok márka megvásárlására ajánlatot tévő cégek szűkített listájának elkészítését. A Wolverine-t arra kérték, hogy augusztusban nyújtsa be végleges ajánlatát, és a cikk szerint az Advent, CVC, Cerberus és  Sycamore kivásárlási társaságok is meghívást kaptak ajánlattételre. Sem az Adidas, sem az említett potenciális érdeklődők nem erősítették meg a Reuters értesüléseit.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Daimler (DAI.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Piaci körkép: aggódik, de még kitart Európa

A DE30 éles eséssel kezdte a mai napot, de az index el tudott pattanni napi mélypontjáról a július közepén indult esés 50%-os visszatérési szintjének környékén (15.415 pont). Míg Ázsiában, leginkább Kínában borús a hangulat, úgy tűnik, Európában még nem adják fel a harcot a bikák.

Read More »