Piaci körkép: valószínűleg nem adják el az Europcart a Volkswagennek

● Pluszban az európai részvénypiacok
● A DAX (DE30) visszaerősödött 15.530 pont fölé
● A Siemens javította pénzügyi előrejelzését

A vegyes ázsiai kereskedés ellenére az európai piacok magasabban forognak csütörtökön. Pozitív elmozdulások láthatóak az egész kontinensen, a legjobban a francia és a spanyol részvények teljesítenek. Az orosz indexek egyedüli kivételként mínuszban járnak.

Ma reggel 10 órakor tették közzé a német IFO üzleti hangulat indexeket, a piaci várakozás 100,7 pont volt a múlt havi 99,2 pontos érték után, a tényadat azonban nagyobb növekedést mutatott, 101,8 pontra ugrott a mutató. Az üzleti várakozások alindexe szintén nagyot ugrott, a múlt havi 102,9 pontról 04 pontra emelkedett, meghaladva a 103,6 pontos piaci várakozást, míg a jelenlegi helyzet megítélését tükröző alindex a múlt havi 95,7 pontról 99,6 pontra erősödött (várt: 97,9 pont). Jegezzük meg, hogy a várakozások alindexe 2010 decembere óta nem járt ilyen magasan!

Forrás: xStation5

A DAX (DE30) tegnap beesett a 15.530 pontos támaszzóna alá és tesztelte a legutóbbi emelkedő szakasz 38,2%-os visszatérési szintjét 15.425 pontnál. Ma ugyanakkor az index egy erős felfelé mozgással korrigál, amit a vártnál jobb IFO adatok is támogatnak. A DAX index 0,8%-os erősödést mutat és vissza tudott térni a 15.530 pontos támasz fölé. A rövidtávú figyelendő ellenállás 15.635 pontos területnél található.

Ma délután teszik közzé az amerikai GDP adatokat, de ennek várhatóan nem lesz nagyobb hatása a piacokra, mert ez már a második felülvizsgálat lesz. Szintén ma beszél még néhány Fed-tag, ami okozhat némi mozgást.

Vállalati hírek

A Siemens (SIE.DE) javította pénzügyi előrejelzését, immár 5-7% közötti éves árbevétel-növekedést várnak a következő 3-5 évre szóló üzleti ciklusban a korábbi 4-5% közötti becslés helyett. A részvényenkénti eredmény (EPS) 6-9% közötti mértékben nőhet. A digitális ipar üzletág várható profithányadát változatlanul 17-23% között tartották, míg az okos infrastruktúra üzletág profithányadát a korábbi 10-15%-ról 11-16%-ra emelték.

A társaság továbbá bejelentette hogy 2015 után most először részvény visszavásárlási programot indít, a Siemens 2022-től kezdődően 5 év alatt 3,6 milliárd dollár értékben kíván saját részvényeket vásárolni.

A Bloomberg riportja szerint az Europcar nagy valószínűséggel visszautasítja a Volkswagen (VOW1.DE) felvásárlási ajánlatát, amely a céget 2,2 milliárd euróra értékelte. Médiajelentések szerint a Volkswagen részvényenként 0,44 eurót ajánlott fel a részvényeseknek.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Siemens (SIE.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek

Kilőtt a Kia nyeresége

A dél-koreai autógyártó Kia Corporation nettó profitja a tavalyi összeg több mint tízszeresére nőtt az idei második negyedévben. Az óriási ugráshoz persze a tavalyi alacsony bázis is hozzájárult, de idén igen erős a kereslet a gyártó SUV modelljei iránt.

Read More »

Még jobban megszűrik a turistákat a horvátok

Hétfőtől a magas fertőzöttségi arányt regisztráló, nem európai uniós országokból, például Nagy-Britanniából és Oroszországból érkezőknek a határátlépésnél az oltási igazolás mellett negatív PCR-tesztet is fel kell mutatniuk. Az emelkedő esetszámok miatt négy dalmát megyében szigorítanak a gyülekezési feltételeken is, a részleteket pénteken ismertetik.

Read More »