Piaci körkép: ma is lefelé próbálkozik a DAX

● Alacsonyabban forognak az európai részvénypiacok
● A DAX (DE30) ma is a 15.530 pont körüli területet teszteli
● A Vonovia hivatalosan is elindította a Deutsche Wohnen felvásárlási folyamatát

Enyhe mínuszt mutatnak a főbb európai indexek szerdán, a kereskedés laposan kezdődött, de később ereszkedni kezdtek az árfolyamok. A vegyes európai beszerzési menedzser adatok nem sokat változtattak a hangulaton, a francia adat rosszabb, a német adat jobb lett a várakozásoknál. Az amerikai beszerzési menedzser adatokat (PMI) 15:45-kor teszik közzé, de ez általában nem okoz komolyabb elmozdulásokat a piacokon.

A DAX (DE30) a hét elején felfelé áttört a 15.530 pontos ellenállási zónán, de nem tudta fenntartani lendületét és a 15.635  pontos swing szint fölé már nem tudott eljutni. Az index a mai nyitás után is lefordult és tesztelte az említett 15.530 pontos területet, jelenleg már valamivel 15.500 pont alatt forog.

Forrás: xStation5

Jegyezzük meg, hogy a DAX mai teljesítménye nagyon hasonlít a tegnapira, kedden reggel az index szintén a 15.530 pontos zónáig esett. Ha a bikák ma is megvédik ezt a zónát, akkor elindulhat egy emelkedő hullám, ebben az esetben a 15.635 pontos szint a legközelebbi figyelendő ellenállás.

Vállalati hírek

A Vonovia (VNA.DE) bejelentette, hogy hivatalosan is elindítja a rivális Deutsche Wohnen (DWNI.DE) felvásárlási folyamatát. A Vonovia a Deutsche Wohnen összes részvényét meg kívánja szerezni darabonként 52 eurós árfolyamon. Az ajánlati szakasz várhatóan július 21-ig tart. Ha az ügylet sikeresen lezajlik, a 19 milliárd eurós felvásárlással a legnagyobb európai lakóingatlan-kezelő cég jön létre.

A Vonovia a szinergiákkal számolva az akvizíciótól 2024-re évi 105 millió eurós megtakarítást vár a költségek tekintetében. A Deutsche Wohnen részvényei ma nem mutatnak komolyabb elmozdulást, mivel az ajánlati árat már korábban, még májusban közölték.

A Business Insider riportja szerint a Daimler (DAI.DE) a saját akkumulátorgyártás lehetőségeit vizsgálja, mivel a Daimler és a Farasis Energy által 2019-ben megkötött megállapodás akadozik. A megállapodás szerint a Farasis egy akkumulátorgyárat építene Németországban, de az építkezés még el sem kezdődött, ráadásul a Farasis által bemutatott akkumulátorcella minták nem feleltek meg a Daimler elvárásainak.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Daimler (DAI.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Biden sakkozna az üzemanyagadóval

Joe Biden amerikai elnök szerdán arra kérte az amerikai kongresszust, hogy 3 hónapra függessze fel az üzemanyagokra kivetett szövetségi adót, amivel a Fehér Ház a magas inflációt igyekszik letörni, valamint azt kívánja demonstrálni, hogy az amerikai kormány figyel az emelkedő árak családi költségvetésekre gyakorolt negatív hatására - jelentette a The Washington Post című amerikai napilap szerdán.

Read More »

Újra 13 ezer pont alatt jár a DAX

A DE30 legutóbbi próbálkozása a csökkenő trend megtörésére nem járt sikerrel, a hangulatromlás oka ismét a recessziótól való félelem. Jerome Powell, a Fed elnöke ma az amerikai szenátus előtt fog beszélni féléves meghallgatása keretében.

Read More »