Piaci körkép: visszacsúszott a DAX a hétfői rali után

Enyhe mínuszban járnak ma az európai részvényindexek a tegnapi rali után, a befektetők az eurózóna bizalmi indexére és a Fed-elnök Jerome Powell esti beszédére fókuszálnak.

Eközben Angela Merkel német kancellár azt nyilatkozta, hogy a Németországban az ipar jobban átvészelte a járványt, mint néhány más európai országban. Az állami támogatások szükségesek voltak a kivételes helyzetben, de amint a a helyzet javul, ki kell őket vezetni és az országnak vissza kell térnie a költségvetési fegyelemhez a következő években.

A DAX (DE30) tegnap megpróbálta ledolgozni a múlt heti esést, de a felfelé tartó mozgást megállította az 50 periódusos mozgóátlag (zöld vonal) és az index visszahúzódott a 15.511,5 ponton lévő támaszhoz. Amíg az árfolyam e szint felett tartózkodik, egy újabb emelkedés is lehetséges, ha viszont törne a támasz, akkor az esés begyorsulhat a 15.280 pontos szint felé, ahol a legutóbbi emelkedő szakasz 50%-os Fibonacci visszatérési szintje található.

Forrás: xStation5

A Daimler AG (DAI.DE) a Business Insider értesülései szerint saját akkumulátorok gyártásába kezdne, miután a beszállítójuk, a Farasis Energy által gyártott akkumulátorcellákkal problémák adódtak és késések is hátráltatták a gyártást. A magazin szerint az nem derült ki az információkból, hogy a Daimler teljesen önállóan vagy egy partnerrel együttműködve gyártaná az akkumulátorcellákat.

A Deutsche Bank (DBK.DE) közös vállalkozást indít a az amerikai fizetési szolgáltató Fiserv Inc. (FISV.US) óriásvállalattal. Az együttműködésnek köszönhetően a Deutsche Bank üzleti ügyfelei a Fiserv Clover nevű platformján fogadhatnak majd fizetéseket mind személyes ügyintézéssel, mind digitálisan.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Deutsche Bank (DBK.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Felkapott hírek

Friss hírek

Kilőtt a Kia nyeresége

A dél-koreai autógyártó Kia Corporation nettó profitja a tavalyi összeg több mint tízszeresére nőtt az idei második negyedévben. Az óriási ugráshoz persze a tavalyi alacsony bázis is hozzájárult, de idén igen erős a kereslet a gyártó SUV modelljei iránt.

Read More »

Még jobban megszűrik a turistákat a horvátok

Hétfőtől a magas fertőzöttségi arányt regisztráló, nem európai uniós országokból, például Nagy-Britanniából és Oroszországból érkezőknek a határátlépésnél az oltási igazolás mellett negatív PCR-tesztet is fel kell mutatniuk. Az emelkedő esetszámok miatt négy dalmát megyében szigorítanak a gyülekezési feltételeken is, a részleteket pénteken ismertetik.

Read More »