Piaci körkép: új típusú 3D nyomtatással fog alkatrészeket gyártani a Volkswagen

● Enyhe mínuszban az európai piacok
● A DAX (DE30) a 200 órás mozgóátlagot teszteli
● Új típusú 3D nyomtatással fog alkatrészeket gyártani a Volkswagen 

A legtöbb európai tőzsdeindex a negatív tartományban jár a hét utolsó kereskedési napján. A gazdasági naptár ma üres, így a kereskedés kissé nyomott lehet, bár sok amerikai indexre és részvényekre vonatkozó határidős pozíció jár le a mai napon, így a mai amerikai zárásnál megemelkedhet a volatilitás. Ez azonban várhatóan csak átmeneti lesz és nem befolyásolja jelentősen az európai tőzsdéket.

A német DAX (DE30) mínuszban forog ma, az index délelőtt visszahúzódott a 15.670 pont körüli területre, ahol a 200 órás mozgóátlag és a rövidtávú emelkedő trendvonal található. Ennek letörése medvepiaci jelzésként értékelhető, de a befektetőknek a 15.640 pont körüli szintet is érdemes figyelemmel tartaniuk, ami a legutóbbi lokális mélypont volt.

Forrás: xStation5

Amennyiben ez alá törne az index, az azt eredményezné, hogy alacsonyabb mélypont rajzolódik ki és egy lefelé tartó trendszerkezet jelenik meg a grafikonon – jelenleg ez a forgatókönyv látszik megvalósulni, a DAX ugyanis 15.600 pont alá is benézett nemrég. Másrészről, ha a bikák meg tudják védeni ezt a zónát, akkor az első ellenállás a 15.730-15.740 pont közötti terület lehet, ami tegnap megállította az emelkedési próbálkozást.

Vállalati hírek

A Handelsblatt riportja szerint a német Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium az áram- és gázszolgáltatók felé fizetett kamatok csökkentését tervezi a jelenlegi 6,9%-ról 4,59%-ra. A cikk nem részletezte, hogy a változtatást mikortól tervezik bevezetni. A német tőzsdei társaságok közül az E.ON (EOAN.DE) az egyik, melyet a lépés negatívan érintene.

A Volkswagen (VOW1.DE) közleményben jelentette be, hogy új típusú 3D nyomtatási technológiákat tervez alkalmazni az autógyártási folyamat során. A cég 2025-re mintegy 100.000 alkatrészt tervez nyomtatással előállítani a wolfsburgi üzemében, az első ilyen alkatrész a T-Roc kabrió változatának A oszlopa lesz, mely 50%-kal lesz könnyebb, mint a jelenleg használt acél változat. A nyomtatókat a HP szállítaná, míg a szoftvert a Siemens-től (SIE.DE) szerezné be a cég.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Brenntag (BNR.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Friss hírek

Piaci körkép: aggódik, de még kitart Európa

A DE30 éles eséssel kezdte a mai napot, de az index el tudott pattanni napi mélypontjáról a július közepén indult esés 50%-os visszatérési szintjének környékén (15.415 pont). Míg Ázsiában, leginkább Kínában borús a hangulat, úgy tűnik, Európában még nem adják fel a harcot a bikák.

Read More »