Piaci körkép: vége lehet az Airbus és a Boeing közötti támogatási vitának

● Vegyesen mozognak az európai tőzsdék
● A DAX (DE30) tegnapi csúcsát közelíti
● Az EU és az USA megállapodott a repülőgépgyártók támogatásának vitájában

Az európai részvénypiacok a hajnali kereskedési órákban az ázsiai piacokon is látott vegyes képet tükrözik, a német, brit, francia és holland tőzsdék emelkednek, míg a spanyol, olasz és orosz indexek visszahúzódtak. Az amerikai kiskereskedelmi adatok publikálása lesz a mai nap fő makroeseménye (14:30-kor), ami rövidtávú emelkedést okozhat a volatilitásban mind a deviza-, mind a részvénypiacokon.

A DAX (DE30) tegnap kissé gyenge teljesítményt mutatott az európai kereskedési időben, de ma újra felfelé tart és a június 7-9 között lezajlott korrekció 127,2%-os ellenállási szintje alkotta ellenállási zónát teszteli 15.790 pontnál). Ha sikerülne legyőzni ezt az akadályt, a következő ellenállás 15.880 pontnál található. Ezt a területet a június 7-9 közötti és a május 7-13 közötti korrekciók 161,8%-os külső visszatérési szintjei alkotják. A befektetőknek érdemes észben tartaniuk, hogy ma 14:30 után, az amerikai kiskereskedelmi adatok közzétételét követően rövidtávon megemelkedett volatilitás várható.

Forrás: xStation5

Vállalati hírek

A Bloomberg jelentése szerint az Európai Unió és az Egyesült Államok képviselői megállapodtak a repülőgépgyártóknak juttatott illegállis állami támogatások ügyében. A kereskedelmi vita eredményeképpen 11,5 milliárd dollárnyi exportra vetettek ki büntetővámokat.

A vámokat most 5 évre felfüggesztik, mivel az EU és az USA tárgyalói úgy látják, a repülőgépek ügyében érdemesebb együttműködni, mivel a kínai, állami támogatású Comac repülőgépgyártó tevékenysége fenyegetést kezd jelenteni az eddig a Boeing és az Airbus (AIR.DE) által uralt repülési szektorban.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és az Airbus technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek

Kilőtt a Kia nyeresége

A dél-koreai autógyártó Kia Corporation nettó profitja a tavalyi összeg több mint tízszeresére nőtt az idei második negyedévben. Az óriási ugráshoz persze a tavalyi alacsony bázis is hozzájárult, de idén igen erős a kereslet a gyártó SUV modelljei iránt.

Read More »

Még jobban megszűrik a turistákat a horvátok

Hétfőtől a magas fertőzöttségi arányt regisztráló, nem európai uniós országokból, például Nagy-Britanniából és Oroszországból érkezőknek a határátlépésnél az oltási igazolás mellett negatív PCR-tesztet is fel kell mutatniuk. Az emelkedő esetszámok miatt négy dalmát megyében szigorítanak a gyülekezési feltételeken is, a részleteket pénteken ismertetik.

Read More »