Piaci körkép: 3 millió VW és Audi ügyfél adatait lopták el

● Pluszban az európai részvénypiacok
● A DAX (DE30) a 15.800 pontos szintet tesztelte
● Több mint 3 millió Volkswagen ügyfél adatait lopták el

Magasabban kezdték a hetet az európai tőzsdék, de a legtöbb index időközben visszahúzódott napi csúcsáról. A német DAX története során először járt a 15.800 pont körüli területen, de nem tudta megtartani a nyereségeket. A gazdasági naptár ma üres, így csendes kereskedésre számíthatunk.

A DAX (DE30) ralizott ma a nyitáskor és most először tesztelte a 15.800 pont körüli területet, a bikák azonban nem tudták megtartani itt az indexet és fordult az irány. Ahogy a grafikonon látszik, az emelkedés egy hajszállal a június elején indult korrekció 161,8%-os külső visszatérési szintje alkotta ellenállási zóna alatt akadt el. Az index ezután visszahúzódott a 127,2%-os visszatérési szint alá.

Forrás: xStation5

Ennek eredményeképpen egy hosszú felső kanócos gyertya jelent meg a napi bontású grafikonon (D1). Ha az index a mai kereskedést 15.720 pont alatt fejezi be, egy lehetséges medvés jelzés alakulna ki a napi charton.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Vállalati hírek

A Volkswagen (VOW1.DE) közölte, hogy egyik külső értékesítő partnere hackertámadás áldozat lett, aminek eredményeként több mint 3 millió Volkswagen és Audi ügyfél adatait lopták el. Az adatszivárgás főként egyesült államokbeli és kanadai vásárlókat érint. A társaság elmondta, hogy kapcsolatba lépett mintegy 90 ezer vevővel, akik esetében kifejezetten érzékeny információk kerültek a hackerek kezére. A Volkswagen hitelvédelmet ajánlott fel az érintett vásárlók részére.

Audi RS e-tron GT. Kép forrása: Audi Media

Svájc elutasított egy sor környezetbarát javaslatot egy vasárnap megtartott népszavazáson. Az egyik javaslat a mesterséges növényvédő szerek betiltását célozta volna, míg egy másik azoknak a gazdáknak nyújtott volna pótlólagos állami támogatásokat, akik lemondtak a mesterséges növényvédő szerek alkalmazásáról. A Bayer (BAYN.DE) üdvözölte a népszavazás eredményét, a cég jelentős mezőgazdasági üzletággal rendelkezik.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a TeamViewer technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek